Ako PSŽ smeni trenera, kreće lančana reakcija, ovo su planovi!

Autor: Boris Jovanović
subota 02.10.2021.
09:27
Izvor: Sportske.net

Pomalo je čudno što se pominje smena Argentinca, ali pod pritiskom je...

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

PSŽ ne blista, ali ređa pobede u šampionatu, tukli su i Siti posle remija u Brižu, u Belgiji je odigran jedini meč koji nisu dobili.

A opet, nije dovoljno. U Francuskoj ne prestaju priče da je jedini način da Argentinac ostane da osvoji Ligu šampiona i da je zamena spremna.

Naime, Leonardo veruje da bi Zidan u toku sezone, kako je bio i slučaj u poslednjem mandatu u Realu pristao da sedne na klupu. Francuz se ne oglašava, sve ređe se pominje kao selektor Francuske, nema ništa ni od povratka u Juventus, a navodno čekaće Parižane. 

Sve dok je u Ligi šampiona (najmanje do proleća) Poketino ne treba da brine za mesto, tim pre što izgleda da će liga biti formalnost. Podsetimo, Tuhel je dobio otkaz prošle zime, iako je bio u igri na svim frontovima, ali to je bila posledica sukoba sa direktorom. Argentinac je mnogo mirniji, više je klupski čovek, čuva se sukoba i čini se da takav rasplet nećemo videti.

Ako ga smene, sutradan će imati novi posao.

Ili barem tako tvrde engleski mediji. Danijel Livi je priznao grešku, letos je Totenhem želeo da vrati menadžera na čije je mesto stigao Murinjo, ali on je umesto toga produžio ugovor na još godinu sa Parižanima. Time su želeli da mu poruče da iako nije napravio ništa u Ligi šampiona, ova sezona je ključ, a klub je dovođenjem Mesija, Ramosa, Donarume, Hakimija i ostalih napravio verovatno najbolji posao u istoriji prelaznih rokova.

Na drugoj strani u Londonu se posle tri poraza u nizu u šampionatu oblak nadvio nad Nunja Espirita Santa. Navijači ga vređaju, Portugalac je na iskušenjima protiv Aston Vile ovog vikenda.

Ipak, i ako ga smene, Poketina sada neće dovesti, a čini se da je Livi iscrpeo sve ideje. Niko od velikih trenera neće prihvatiti vruć krompir, Konte ih je odbio već letos, postoji doduše varijanta da Brendan Rodžers kome ne ide sa Lesterom ove sezone podnese ostavku ili bude smenjen, u tom slučaju Ircu bi bila otvorena vrata u Londonu. 

Ali želja je u Parizu, Poketino, ako ne bude trener PSŽ ima želju da se vrati u Totenhem jer oseća da među "Pevcima" koje je trenirao šest sezona nije rekao poslednju reč...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke