Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti Halandova sezona!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.08.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Silovit start Erlinga Halanda i ''Milionera'' iz Dortmunda!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Već posle prvog kola Bundeslige, Dortmund je stekao dva boda više od branioca titule Bajerna iz Minhena, koji je juče osvojio samo bod u Menhengladbahu.

Ono što još više može da raduje navijače ovog kluba je odlična igra i ubedljiva pobeda nad Ajntrahtom iz Frankfurta rezultatom 5:2.

Prva zvezda Dortmunda, Norvežanin Erling Haland je učestvovao kod svih pet golova domaćeg tima, što kao asistent, što kao strelac.

Mreža gostiju, za koje je od prvog minuta zaigrao srpski reprezentativac Filip Kostić, mirovala je do 23. minuta kada je Marko Rojs savladao golmana Trapa posle saradnje sa Halandom.

Četiri minuta kasnije Ajntraht je izjednačio autogolom Paslaka, ali do kraja poluvremena domaći su stekli ubedljivu prednost.

Novo vođstvo Dortmundu doneo je Azar u 32. minutu, a samo dva minuta kasnije Erling Haland postiže svoj prvi gol u večerašnjem meču za 3:1.

Mogao je i Rojs do drugog gola u 40. minutu, ali taj pogodak nije priznat posle intervencije iz VAR sobe, pa se u drugo poluvreme ušlo rezultatom 3:1.

Sličan razvoj događaja i u nastavku meča. Seriju golova domaćih nastavio je Rejna u 58. minutu, a za ''petardu'' se pobrinuo Haland posle munjevite kontre i izbegnute ofsajd-zamke, na dodavanje Marka Rojsa - 5:1. Do kraja, Hauge je smanjio na 5:2 u 86. minutu, posle saradnje sa Aheom koji je nepun minut ranije zamenio Kostića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke