Aktuelni šampion nokautirao "budućeg", pred Ligu šampiona!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 02.04.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Milan protutnjao kroz Napulj.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Milan je mnogo veliki klub i to je večeras još jednom potvrdio. Još uvek aktuelni prvak Italije pobedio je Napoli u gostima sa 4:0 u derbiju 28. kola Serije A.

Ovaj ubedljiv poraz svakako neće udaljiti Napoli od izvesnog osvajanja "Skudeta", ali će mu biti velika opomena pred dvomeč sa sedmostrukim prvakom Evrope Milanom u četvrtfinalu Lige šampiona. Te utakmice će se igrati 12. i 18. aprila.

Napoli je i dalje suvereni lider na tabeli sa 71 bodom, što je 16 više od drugoplasiranog Lacija. Milan se sa 51 bodom probio na treće mesto i napravio je važan korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Domaćin je u večerašnji duel ušao oslabljen za najboljeg strelca Viktora Osimena, ali to ni slučajno nije razlog za ubedljiv poraz.

Milan je od prvog minuta na "Maradoni" bio bolji, čvršći i odlučniji, Brahim Dijaz i Rafael Leao su briljirali, pa je Napoli načet već u 17. minutu.

Gosti su izveli fantastičnu tranziciju, Dijaz je na sredini terena demonstrirao sjajne driblinge, a onda poslao idealan pas u prazan prostor za Leaa, koji je izbio sam pred Mereta i lucidnim lobom ga prebacio i poslao loptu u mrežu, za 0:1.

Osam minuta kasnije je usledio novi šok za domaće. Akcija Milana je krenula iz zadnje linije, Leao i Žiru su potom brzom razmenom pasova poremetili zadnju liniju Napolija, lopta je stigla do Benasera, koji je gađao Žirua sa leve strane, a na kraju je "otpadak" došao do Dijaza, koji je "lažnjakom" izbacio Ruija iz igre i sa pet metara pogodio metu, za 0:2.

Tim rezultatom se otišlo na pauzu, a u drugom delu je Milan nastavio da "melje" budućeg šampiona.

Igrao se 59. minut kada je Tonali "iščačkao" loptu Zjelinskom na sredini terena, a onda je usledio pas za Leaa, koji se stuštio po levoj strani, "izlomio" Rahmanija i levom nogom zakucao loptu u mrežu, za 0:3.

Nije to bio kraj rapsodije Milana. Salemakers je u 67. minutu izveo pravi "slalom", posle kog je savladao Mereta, za 0:4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke