Al Hilal "iz blata" do četvrtfinala LŠ - Golčina Neveša i naravno Mitrović

Autor: Sportske Net
četvrtak 22.02.2024.
20:59
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Al Hilala na kraju.

@Alhilal_FC/X
@Alhilal_FC/X

Povezane vesti

Fudbaleri Al Hilala plasirali su se u četvrtfinale azijske Lige šampiona pošto su u revanšu pobedili Sepahan sa 3:1, i ukupnim rezultatom 6:2 ostvarili ubedljivu pobedu. U četvrtfinalu ih čeka Al Itihad. 

Baš kao i u prvom meču, i u ovom su gubili jedan nula, ali su uspeli da preokrenu i slave. 

U prvom delu meča napadali su i jedni i drugi, ali falilo je realizacije. Aleksandar Mitrović imao je dve sjajne šanse, prvu u 15. minutu kada je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu ka golu, ali je šut odbranjen. 

Druga prilika je bila u 40. minutu meča kada je srpski napadač pucao nisko po sredini gola, ali mu je obrambeni igrač blokirao šut.

Po povratku na teren, timovi su bili konkretniji. Poveo Sepahan u 55. minutu meča. Rezain je dodao u šestnaesterac, a Ahmadzade je poslao u donji desni za vodstvo. 

Jazdani je u 71. minutu napravio prekršaj, koji je posle konsultovanaj VAR-a rezultovao crvenim kartonom. 

Iskoristio je Al Hilal igrača više i stigao do izjednačenja u 76. minutu. Salem Al Dasari je pokupio dodavanje i poslao loptu u gol. Lopta je završila u donjem desnom uglu mreže.

U 81. minutu Mitrović je pokušao iz neposredne blizine, ali golman odbranio. Međutim, tu je Ruben Neveš, koji je lepo primio loptu na grudi, pa volejom sa nekih 20-ak metara poslao jak šut u mrežu Sepahana za 2:1. 

Ipak, Mitrović je sve propuštene prilike nadoknadio u 93. minutu meča kada je primio pas u duboko u šesnaestercu i samo prosledio pas direktno u gol za 3:1. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke