Alaba potvrdio da odlazi, zagonetno nagovestio sledeći korak!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.02.2021.
15:05
Izvor: Sportske.net

David Alaba ide iz Nemačke.

Twitter/Bayern
Twitter/Bayern

Povezane vesti

Austrijanac je održao konferenciju za medije na kojoj je potvrdio da napušta Bajern Minhen.

David Alaba je otvorio dušu, nagovestio u kom pravcu razmišlja, ali nije želeo da otkrije u kom klubu će nastaviti karijeru, jer to još uvek ne zna.

"Moja lična odluka bila je da probam nešto novo i da napustim klub posle ove sezone. Ovo nije bila laka odluka, pošto sam ovde proveo 13 divnih godina i ovaj klub je meni od ogromnog značaja", rekao je Alaba.

Na pitanje o narednom koraku u karijeri, odgovorio je:

"Još uvek nisam odlučio gde će nastaviti karijeru. Želim da razmislim o svemu i da donesem najbolju odluku za mene. Za tako nešto je potrebno vreme", rekao je on.

Usledio je podsetnik na 2009. godinu kada je rekao da mu je želja da jednom zaigra u Premijer ligi.

"Stvari su se malo promenile od 2009. godine. Važno mi je da odem u ambiciozan klub. Mnogo faktora je uključeno, ali nijedan od njih nije novac. Želim da igram za jak tim koji će se boriti za trofeje. Nije mi bitno na kojoj poziciji ću igrati, mesto u timu neće odlučiti moj izbor", istakao je Alaba.

Očekivano nakon pomalo odričnog odgovora na pitanje o Premijer ligi, usledilo je o Španiji.

"Barsa? Real? Nije tajna da moji agenti imaju kontakte sa klubovima, ali još uvek ništa nije odlučeno. Moj španski nije tečan, ali je dovoljno dobar za sporazumevanje na terenu", zagonetno je dodao Alaba, koji se za kraj zahvalio svima u Bajernu.

"Zahvalan sam svima u klubu, svi su želeli da ostanem, ali došao je  trenutak za nove izazove. Nije tačno da se nismo dogovorili oko novog ugovora zbog visine plate. To nikada nije bila moja tema. Jednostano, želeo sam novi izazov i sam sam doneo tu odluku pre nekoliko nedelja. U narednim mesecima  biću maksimalno fokusiran na Bajern i da završimo i ovu sezonu što bolje umemo. Bajern će uvek biti klub u samom vrhu, tamo gde i pripada", zaključio je David Alaba.

Čekamo leto i konačnu odluku, Real Madrid vodi u trci i to svi znaju, ali Alaba nije zatvorio vrata Barseloni, jer se čeka Đoan Laporta. On je glavni kandidat da pobedi na izborima, a blizak je sa Pinijem Zahavijem, Alabinim glavnim agentom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke