Alarm na Ostrvu - Liverpul odlazi u ruke Katara i Saudijske Arabije?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 05.12.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Kao i u prethodnom slučaju, očekuje se da PL aminuje ovaj "transfer".

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Pisali smo već, Amerikanci žele da prodaju Liverpul. FSG grupa je digla "redse" na noge i vratila klub sa "Enfilda" u sam krem evropskog fudbala. Pre dvanaest godina uložili su oko 300 miliona funti, sada za Liverpul traže sumu od oko 3.2 milijardi funti. 

Engleski mediji su zasebno prenosili interesovanje investicionih fondova iz Katara, zatim fondova iz Saudijske Arabije. Sada, mediji prenose kako će dve zemlje, to jest predstavnici pomenutih fondova udružiti snage i stvoriti jedinstveni investicioni fond. (Ne)logična ideja, ali šta je razlog? Naime, dve strane ne žele da budu jedno drugome konkurencija što bi samo povećalo traženu cenu i troškove kupovine kluba. 

Navodi se kako oba fonda, i katarski i saudijski, imaju potporu iz vodećih ešalona svojih zemalja. Vlasnici Liverpula su naveli da će klub prodati samo onome za kojeg procene da deli vrednosti klub sa "Enfilda" i koji može podići klub na naredni nivo. Pitanje je da li bi katarsko-saudijski miks ispunio ta očekivanja, ali opet novac je taj koji odlučuje. Navijači i tamošnja javnost bi zasigurno negodovala, ali videli smo kako je Premijer liga reagovala po pitanju prodaje Njukasla Saudijcima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak