Albanci od sledeće sezone domaći igrači u Italiji

Autor: Mladen Heleta
nedelja 31.03.2024.
15:20
Izvor: Sportske.net

Ozbiljan potez u razvoju nacionalnog tima.

EPA-EFE/DUMITRU DORU
EPA-EFE/DUMITRU DORU

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Albanije je u usponu. Plasirala se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj kao prvoplasirana u kvalifikacionoj grupi u kojoj su bile favorizovane Češka i Poljska, selekcija koju sa klupe predvodi Brazilac Silvinjo ima ozbijan potencijal, a sada doneta odluka koja bi još više trebala da unapredi ovaj nacionalni tim.

Naime, predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka objavio je da će albanski fudbaleri koji igraju u Italiji, kao i oni koji misle da pređu u tu zemlju, od naredne sezone imati status domaćih igrača.

Ova odluka je rezultat ranije posete premijera Albanije Edija Rame Italiji.

Duka se sinoć oglasio i putem društvenih mreža upoznao javnost sa odlukom koja je doneta.

"Istorijski trenutak, dobre vesti za albanske fudbalere i albanski fudbal, koji je došao nakon januarskih pregovora sa predsednikom FS Italije Gabrieleom Gravinom. Izvršni odbor Italijanskog saveza je doneo odluku da albanski fudbaleri od sezone 2024/2025. imaju status domaćih igrača. Ovo je odlična prilika za albanske fudbalere koji tako mogu da zaigraju u jednoj od najjačih liga u Evropi", napisao je Duka.

Zanimljivo je da će Albanija i Italija igrati u istoj grupi na Euru u Nemačkoj. Deo ove strahovito jake grupe B su još Španija i Hrvatska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke