Alegri besan na Juventus, da li je napravio grešku karijere?

Autor: Boris Jovanović
petak 03.09.2021.
08:22
Izvor: Sportske.net

Šta je očekivao po povratku?

EPA-EFE/DI MARCO
EPA-EFE/DI MARCO

Povezane vesti

Juventusu je pauza dobro došla, posle šokantnog poraza od Empolija.

Ali, odmah nakon reprezentativnih mečeva sledi duel u Napulju, prvo veliko iskušenje u sezoni, Juve je završio prelazni rok, niko nije impresioniran, a priča se da je Alegri ljut na direktora Ćerubinija i predsednika Anjelija.

Ne zbog toga što je otišao Ronaldo, iako to nije bio deo dogovora, već jer nije dovedena adekvatna zamena. Vraćen je mladi Kean koga je Alegri lansirai u svom prvom mandatu, ali generalno gledano, to nije igrač koji može da nadoknadi Ronaldove golove.

Trener je želeo Ikardija, a iako je Mbape ostao, Pari Sen Žermen nije hteo da pregovara oko Argentinca, nije bilo vremena. Uz to, Alegriju je obećano da klub sve učiniti da vrati Pjanića jer najviše škripi u veznom redu, ali se nisu oslobodili Remzija, na kraju su ekonomski razlozi odlučili protiv povratka Bosanca koji je završio u crno-belom, ali u Bešiktašu i još će Barsa plaćati deo njegovog ugovora.

Sve ovo je ostavilo gorak ukus na Alegrija koji ima veliki broj igrača, ali nije baš uveren da recimo MekKeni, pa ni Rugani, Artur koji se oporavljao od povrede predstavljaju rešenje, da ne pominjemo Remzija koji ne reaguje na promene trenera, igra uvek loše.

U Italiji se pitaju da li je Alegriju krivo što je odbio po drugi put u karijeri Real, kako bi se vratio u Juventus, jer budućnost "Los Blankosa" sa najavama transfera Mbapea i Pogbe sledeće sezone i eventualno Halanda, izgleda mnogo svetlije nego Juventusova... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke