Alegri nastavlja sa psihološkim igrama: ''Neke ljude iritira moj smisao za humor...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.01.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Sinoć je njegov tim kiksnuo, ali ako dobije derbi u sledećem kolu...

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Juventus je neočekivano prekinuo svoju seriju pobeda, sinoćnjim remijem na svom terenu protiv Empolija (1:1).

Dušan Vlahović je ponovo postigao gol, ali je ključni detalj ovog meča bilo isključenje Milika već posle petnaestak minuta igre, pa je Juve najveći deo meča odigrao sa fudbalerom manje na terenu.

''Svi su mislili da će Juventus lako pobediti Empoli, ali to se nije desilo. Nepoznato je uvek iza ugla i morate biti spremni na sve.

To je prvi put ove sezone da smo imali igrača manje i morali smo da se nosimo sa tim'', konstatovao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Vlahovića je pohvalio, uz još jedan osvrt i na neke nedostatke koje uspešno savladava.

''On je igrač koji raste, u dobroj je fizičkoj formi i više nema problema sa lumbagom, što je fundamentalno. Dobio je samopouzdanje, uravnoteženiji je i više ne troši energiju na ljutnju tokom utakmice, tako da mora da nastavi tako'', izjavio je Alegri.

Bilo kako bilo, Empoli je već u arhivi, narednog vikenda sledi veliki derbi, možda i ključan meč u borbi za Skudeto - Juventus gostuje Interu na ''Meaci''.

A Alegri sav teret favorita odmah stavlja na leđa rivala.

''Derbi Italije je uvek divan da se u njemu učestvuje, stadion će biti prepun i mi ćemo ići tamo pokušavajući da ostvarimo povoljan rezultat protiv, ponavljam, najboljeg tima u Italiji i jasnih favorita za osvajanje Skudeta'', konstatovao je Alegri.

Veliku pažnju su ovih dana izazvale pojedine Alegrijeve izjave, koje su protumačene kao provokacije na račun Intera, poput one da ''policajci uvek jure lopove'' ili da je ''Juventus Siner, a Inter Đoković''.

''Ako postoji plen, to znači da postoji i lovac. Kao kod lopova i policajaca. Lopovi beže, a policajci ih jure'', rekao je ranije Alegri, a sada se nadovezao, koristeći trijumf Sinera nad Đokovićem u Melburnu.

''Juventus je kao Siner, zato što smo mi mlađi. Inter je kao Đoković, jer su iskusniji. Ima onih koji loše shvataju poređenja, koji su osetljivi. Ne želim ovim poređenjima da naljutim Inter''.

Neki su se ipak naljutili, pa je i sinoć Alegri morao da objašnjava svoju izjavu.

''Razumem da moj smisao za humor iz Livorna iritira neke ljude. Sreća je što ne dolaze u Livorno, jer je to naš normalan način da ismejavamo jedni druge. Žao mi je ako sam povredio nečiji senzibilitet'', poručio je Alegri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke