Alegri posle Monce: "Moramo shvatiti da imamo 23 a ne 38 osvojenih bodova!"

Autor: Stefan Matić
nedelja 29.01.2023.
23:29
Izvor: Sportske.net

Juventus po prvi put izgubio na svom terenu.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

"Bjankoneri" su se nadali da će danas slaviti protiv Monce i tako se vratiti na put pobeda, ali na "Alijanc stadionu" videli smo još jednu bledu predstavu Juventusa.

Alegrijev tim je izgubio sa 2:0 od Monce, tako da su debitanti u Seriji slavili u oba duela protiv Juventusa ove sezone. Vlahović se vratio, Pogba je bio na klupi, ali je igra i dalje bila ispodprosečna. 

Izgleda da je Juventus i dalje pod utiskom presude o oduzimanju 15 bodova te su umesto u vrhu, ipak na sredini tabele. 

"Verujem da nikada nismo imali ovakvo prvo poluvreme. Drugo je bilo bolje, ali rekao bih da je prvo ono koje treba da gledamo. Moramo preuzeti odgovornost za igru koju smo pružili. Monca je imala dobro prvo poluvreme, ali smo im i mi olakšali posao i moramo raditi na tome. Istina je da smo osvojili 38 bodova, ali sada ih imamo 23. Moramo biti svesni naše pozicije koju zauzimamo trenutno"

"Dosta smo spori i nismo imali snage da reagujemo posle njihovog poništenog gola. Nismo reagovali kako treba, moramo se vratiti bolji u nastavku sezone. Pre svega na mentalnom nivou, zato što ne treba da gubimo mečeve, ali kada ih gubimo da budu izgubljeni na drugačiji način. Moramo misliti o radu na terenu. Ukoliko neko nije sposoban za to, normalno je da će ostati van. Posle današnjeg poraza moram raditi sa realnom pozicijom, moramo ispitati našu svest i nastaviti sa besom i inatom", izjavio je Alegri. 

Juve  trenutno zauzimaju poziciju trinaest a "bjankoneri" igraju već u četvrtak kada će ugostiti Lacio u četvrtfinalu kupa Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke