Alegri se svađao sa novinarom i najavio kaznu za Vlahovića!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.03.2024.
17:28
Izvor: Sportske.net

Trener Juventusa nervozno reagovao posle novog kiksa u Seriji A.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Ne samo da se oprostio od borbe za skudeto, Juventus je izgubio i drugo mesto na tabeli koje sada zauzima Milan.

Juve je i danas upisao novi kiks, i to na svom terenu protiv Đenove. Meč je završen rezultatom 0:0, a da sve bude gore po ''staru damu'', srpski reprezentativni napadač Dušan Vlahović je u finišu meča isključen zbog protesta, pa ga očekuje nova pauza, tek što se vratio na teren posle suspenzije zbog kartona.

Po završetku meča, trener Juventusa Masimilijano Alegri je najavio da će i klub dodatno kazniti Vlahovića zbog ovog crvenog kartona, prenose italijanski mediji.

Alegri je istakao da je Vlahović napravio "grešku" i da će to ''platiti''. Trener Juventusa je dodao i da nije razgovarao sa srpskim fudbalerom u svlačionici posle utakmice.

Ipak, ono što je u tamošnjim medijima izazvalo još veću pažnju, jeste Alegrijeva nervozna reakcija u razgovoru sa novinarima.

Sve je počelo insistiranjem novinara da Alegri odbija da promeni sistem 3-5-2 i efikasno koristi krilnog igrača Kjezu kao improvizovanog napadača.

''Treći smo na tabeli. Znate li da budete trener? Ja ne znam kako da budem novinar. Ne pratim šta javnost govori, radim ono što je dobro za ekipu. Ne usuđujem se da kažem novinaru kako da radi svoj posao. Zato mi ne govori kako da ja uradim svoj!

Da li smo osvojili 46 bodova u prvih 19 kola? To je isti odgovor. Ako mi postavite inteligentnije pitanje, onda ću dati inteligentniji odgovor. S obzirom da sam trener koji radi za Juventus, imam cilj koji treba da ostvarim. Razočaran sam što rezultati trenutno ne dolaze, svi prave greške, ali ja biram za dobrobit tima. Nikada nisam pratio raspoloženje u javnosti.

Vaš posao je da mi postavljate pitanja, postoje oni koji razumeju i oni koji ne razumeju. Ne znam da li ovaj tim postaje slab sa više napadača. Znam samo da je moja uloga da uđem u prva četiri i mi smo na pravom putu za to.

Možda grešim što ne koristim tri napadača, možda sam u pravu. Zadovoljan sam onim što su momci uradili danas i to je dobra polazna tačka za narednih devet mečeva'', zaključio je Alegri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke