Alegri: "Sevilja je iskusniji tim od Juventusa"

Autor: Mladen Heleta
petak 19.05.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Italijan šokirao sa startnom postavom, a Sevilja ga zasluženo izbacila.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa nisu uspeli da se plasiraju u finale Lige Evrope i sada je jasno da će i drugu sezonu zaredom ostati bez trofeja, što je prilično neverovatna situacija za ovaj klub.

Sevilja je u dvomeču polufinala bila bolja od Juventusa, sinoć je pobedila sa 2:1 posle produžetaka i sa ukupnih 3:2 otišla u svoje sedmo finale Lige Evrope, gde će protiv Rome tražiti sedmu titulu.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri šokirao je sa odabirom prve postave u Sevilji, na klupi je ostavio Vlahovića, Kostića, Milika i Kijezu, a posle utakmice je izjavio da njegov tim nema dovoljno iskustva.

"Nažalost, ovo je bila jedna veoma teška sezona za nas. Nije lako odupreti se utisku razočaranja, ali moramo da se koncentrišemo na preostale duele. Sevilja je iskusniji tim od nas. Što se sastava tiče i ubacivanja mladih igrača, Kena sam izabrao da bi fizičkim predispozicijama mogao da poremeti Seviljinu odbranu. Na kraju je ipak presudila razlika u međunarodnom iskustvu. U ovakvim utakmicama male stvari prave razliku. Bio je ovo dobar nastup, a naši igrači moraju da naprave i ovakve korake da bi naučili, naročito oni mlađi. Mogli smo mi da budemo ti koji će povesti sa 2:1, ali napravili smo neke greške i kada smo imali vođstvo, pa smo zato kažnjeni drugim golom", rekao je Alegri.

Jedini pogodak za Juventus postigao je srpski napadač Dušan Vlahović u 65. minutu, a samo dva minuta ranije ušao je u igru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke