Alegrijev Juventus? Ovo je ideja, Ronaldo odlazi, ali ostaje u Italiji?!

Autor: Boris Jovanović
petak 28.05.2021.
08:33
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati novi Juventus?

Vincent Carchietta/Pool Photo via AP
Vincent Carchietta/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Maks Alegri je novi-stari trener Juventusa. Najveći italijanski klub ima naviku da vraća stare trenere, desilo se sa Trapatonijem i Lipijem, uz Alegrija i najvećim u istoriji kluba, pa je ovo u neku ruku očekivan potez.

Pominjalo se da će Maks u Real, ali signal je stigao prekasno. Jer, u Juventusu su ga ubedili, povećali su ponudu, nije mnogo slabija od Realove, primaće sa bonusima 10 miliona. Ono što je važnije za Alegrija, ugovor je potpisan do 2025. godine, što dovoljno govori o nameri Juventusa da za Alegrija veže sudbinu.

Ono što se još zna je da Alegri svim silama želi da zadrži Dibalu i da je sada mnogo veća mogućnost da ode Ronaldo koji nije bio baš zadovoljan saradnjom u prvoj sezoni sa trofejnim trenerom. Problem je njegova plata, danas je lansirana vest da će Roma pokušati nemoguće, da spoji Ronalda i Murinja, da bi Mendeš nmogao da postigne pakt između dva zemljaka i dvojice svojih klijenata, ali to je teška opcija, mada ne treba potceniti novac porodice Fridkin, imaju ga mnogo, kao i mnogo ambicija. Ronaldo čeka Mančester Junajted, Juve bi ga rado pustio, doplatio nešto novca za Pogbu, koji bi zajedno sa Donarumom bio verovatno najveće pojačanje kluba ovog leta. 

Postoji i varijanta da Juventus menja Ronalda za Ikardija, ali i to je uglavnom pisanje medija. Prema informacijama "Gazete", Alegri će imati stotinak miliona za prelazni rok, ako ode Ronaldo verovatno i više. On želi da zadrži Betankura, ali i Kjelinija kome nije ponuđen ugovor od strane Paratićija koji je sada prošlost Juventusa. Za priču o pojačanjima je rano, videćemo kakve su namere Alegrija koji će se mnogo više pitati oko prelaznog roka nego drugi italijanski treneri.

U svakom slučaju, Juventus je priznao grešku, Sari je osvojio titulu, Pirlo kup, ali ni jedan ni drugi nisu pokazali da mogu da naslede Alegrija, pa je ovaj potez "Stare dame" logičan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke