Alegrijev spisak, nemoguća misija? Da ne dobije otkaz umesto pojačanja!?

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.05.2022.
07:36
Izvor: Sportske.net

Trofejni trener izbacio listu imena koja je izazvala dosta komentara...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

U Juventusu su sigurni da je Alegri rešenje za duži period, dobio je kada se vratio prošlog leta ugovor na četiri godine, vredan devet miliona evra.

Nisu svi bili uvereni da je to dobar potez, ali je Anjeli isterao svoje i pored navodnog protivljenja prvog saradnika Nedveda. Potpredsednik je imao udeo u odlasku Alegrija 2019. godine, ove sezone je izbila svađa posle poraza u kupu u produžetku od Intera, ali za Juventus bi bilo preskupo da otpusti trofejnog trenera.

Mediji ipak tvrde da je Alegri izazvao dosta nelagode svojom listom pojačanja o kojoj će biti raspravljano tokom nedelje. 

Naime, na njoj su uz Pogbu i Di Mariju, zahtev za štopera koji može odmah da igra, Bremera, Gabrijela iz Arsenala ili čak Kulibalija koha je ponudio Falji Ramadani. Dolazak Senegalca bi bio ravan prelasku Iguaina iz Napulja, Alegri nije uveren u rešenja tipa Aćerbi ili slobodni Romanjoli. Jasno, traži se zamena za Kjelinija. 

Na sredini terena kako rekosmo, uz Pogbu ili Sergeja kao alternativu, Alegri je tražio Paredesa umesto Artura, u napadu da se zadrži Morata i da se klub oslobodi Kina koga je doveo Nedved. Uz to, treba kupiti i levog beka (pod uslovom da prodaju Sandra, što je teško s obzirom na njegovu platu. Alegri je predložio mlađeg igrača (nije uveren ni u kvalitet Luke Pelegrinija), a imena su Destini Udogi, Italijan poreklom iz Nigerije koji igra za Udineze (fudbaler je Verone) ili odlični levi bek Alkmara, Oven Vajndal koji je zaigrao i za "Oranje".

Sve u svemu, da bi se pojačao, Juventus mora da izdvoji veliki novac i da se oslobodi najmanje deset igrača sa ugovorima koji će teško naći angažman.

U medijima se provlače komentari da je jeftinije da otpuste Alegrija, a kritičari ovog trenera upućuju na to da je Pirlov Juventus osvojio više bodova, dao više golova, uzeo Superkup i kup i da Alegri nije korak napred u odnosu na "Mocarta". 

Sve u svemu, čini se da je klub poslednjih par sezona izgubio kompas, a za povratak dominacije biće potrebni veliki rezovi. Izgleda da oni ipak neće krenuti od trenera, jer Alegrija štiti najveći trenerski ugovor u Seriji A. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke