Alegriju dosta, otpisuje sedmoricu, da li je ovo novi Juventus?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.11.2021.
10:17
Izvor: Sportske.net

Više nema razloga da se zavaravaju...

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

U Juventusu muk i razočaranje, iako je Pavel Nedved probao da minimalizira štetu rečima da je cilj, plasman u osminu finala ostvaren, ono što smo videli u Londonu je bolna istina. Juve nije dovoljno dobar, u osmini finala će protiv bilo kog ozbiljnog tima biti lagano eliminisan.

Naravno, ovo je ocena italijanskih medija, ali zaista je teško naći kontra-argumente. Primili su četiri gola od Čelsija koji je praktično bio sa kombinovanim timom, nisu napravili ništa u napadu, trenutno ni jedna linija ne funkcioniše.

Ipak, priča se da je Alegri jako nezadovoljan veznim redom i da smatra da tu treba da bude najviše promena. Već je otpisan Remzi, ali klub će napustiti Rabio koji želi da ode, Betankur koji nije uspeo da se razvije u igrača kakvog su očekivali po dolasku iz Boke. Artur je promašaj, MekKeni nema kvalitet za Juventus, ima dosta volje, ali Amerikanac jednostavno ne odgovara, ni stilom igre, ni taktičkom ne(disciplinom) italijanskom klubu. Ovo praktično znači da bi iz manevra mogli da prežive samo Lokateli i eventualno Bernadeski kome ističe ugovor. Ali ni "Berna" nije vezni igrač već igra levo po boku. 

Kako bi Juve mogao da nadoknadi te odlaske. Navodno je blizu Vitsel iz Dortmunda, novopečeni reprezentativac Argentince Matijas Sule će biti prekomandovan u prvi tim, Rovela iz Đenove će dobiti priliu, kao i klinci koji su na pozajmicama, a već su igrali za prvi tim, Luka Klemenca i Nikolo Fađoli. Videćemo šta će biti sa Ihatarenom koga je doveo Rajola, a Juve ga prosledio Sampdoriji.

U napadu, to znate, prva meta je Dušan Vlahović, Morata neće biti otkupljen, a mogao bi da bude žrtvovan i Kuluševski. Luka iz Pize je takođe meta, ostaje Kjeza koji bi sa Vlahovićem trebalo da čini tandem. Ako izgube bitku za Srbina, ustremiće se na Ikardija.

I u odbrani će biti promena. Prva je odlazak Aleksa Sandra, mladi Pelegrini već igra, Juventus ima plan da se oslobodi Ruganija, da dovede još jednog štopera, ili verovatnije da vrati Rumuna Dragušina iz Sampdorije. Takođe i Frabota bi trebalo da se vrati iz Verone.

U klubu je postignuta neka vrsta dogovora da se podmladi tim, krene u novi ciklus, pruži veća šansa igračima koji su ponikli u Juventusu, ili igrali sa rezervni tim. Jasno, postoji još nekoliko meta poput Zakarije iz Gladbaha koji je ofanzivni vezista, a moguće je da će se ustremiti i na nekog od slobodnih agenata.

Izgleda da je ovo kraj dominacije i da će im biti potrebne godine da se vrate na vrh, samo su to shvatili kasnije nego što je trebalo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke