Aleks Ferguson ima svog favorita za novog trenera Junajteda

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.10.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva to je centralna vest na sajtu italijanske ''Gazete delo Sport''.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Posle očajne igre i ubedljivog poraza od Totenhema (0:3), klupa Erika Ten Haga na Old Trafordu se ozbiljno uzdrmala.

Trener Mančester junajteda je na udaru kritika, a mediji ističu da će imati još dve šanse da pokaže može li da izvuče ekipu iz krize i unapredi igru slavnog kluba - protiv Porta u Ligi Evrope u četvrtak i protiv Aston Vile u Birmingemu narednog vikenda.

Ukoliko Junajted i u tim utakmicama razočara, jasno je da će Ten Hag morati da pakuje kofere.

A do tada medijske spekulacije o njegovom potencijalnom nasledniku i dalje traju.

Pisali smo već, pomoćni trener Rud van Nistelroj figurira kao mogući izbor, s obirom da uživa poverenje ljudi u klubu, a kao nekadašnji igrač Junajteda zna kako klub ''diše'' i šta navijači očekuju.

Pominjali su se i Tomas Tuhel i Grejem Poter koji su slobodni na tržištu, ali italijanska ''Gazeta'' tokom popodneva ističe doskorašnjeg stratega Juventusa Maksa Alegrija ne samo kao potencijalnog kandidata za klupu Junajteda, nego i kao trenera koga bi podržao i slavni ser Aleks Ferguson.

''Iz ove perspektive se uobličava kandidatura Maksa Alegrija, slobodnog posle raskida ugovora sa Juventusom. Trener iz Livorna na svojoj strani ima izuzetnog sponzora - ser Aleksa Fergusona, velikog mudraca iz Junajteda. Uvek je bio poštovalac našeg fudbala, a u njegovoj ideji promene nalazi se ime Alegrija, identifikovanog kao menadžera poput Anćelotija. A upravo u Mančesteru im je potrebno mnogo iskustva'', piše ''Gazeta''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke