Aleksandar Mitrović trebalo da bude isključen protiv Vulverhemptona!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.08.2022.
16:39
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo...

Epa/Nigel Roddis
Epa/Nigel Roddis

Povezane vesti

Srpski napadač iz redova Fulama Aleksandar Mitrović mogao je da bude isključen u utakmici protiv Vulverhemptona, što se ocenjuje kao propust arbitra Džona Bruksa.

Nakon, ne još uvek potpuno završenog drugog kola, redakcija "ESPN-a" se bacila u analizu VAR sistema i načina na koji je on korišćen širom Engleske.

Izdvojeno je nekoliko spornih situacija, poput starta Bentankura nad Havercom, povlačenje Kukurelje od strane Romera i konflikta Mitrovića i Morgana Gibs-Vajta.

Mitrović ionako neće pamtiti meč na "Molinou" na najbolji mogući način budući da je promašio penal koji bi potencijalno doneo pobedu Fulamu. Popodne je moglo biti i gore jer je u dubokoj nadoknadi neoprezno startovao nad Gibs-Vajtom nakon čega je usledio temperamentniji konflikt gde je Mitrović, prema oceni analitičara, bio nešto agresivniji.

Mitrović je dobio žuti karton zbog starta, a arbitar Džon Bruks odlučio je da se na tome završi nakon što ih je obojicu opomenuo. Video-asistenti nisu mogli da predlože Bruksu drugi žuti karton jer to nije po VAR protokolu, ali analitičari smatraju da je glavni sudija morao da reaguje i isključi Mitrovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke