Alison

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 16.05.2021.
20:05
Izvor: Sportske.net

Mogao je biti naslov i "Sreća", ali Brazilac je dobio tu "čast".

 EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Teško je bilo šta napisati nakon utakmice Vest Broma i Liverpula jer su emocije i dalje prisutne i biće u narednih nekoliko sati...

Nije prvi put da golman nekog kluba postiže pobedonosni gol za svoj tim na ovaj način, ali pogodak Alisona Bekera protiv Vest Bromvič Albiona sve je samo ne sreća. On ovakve stvari radi oduvek.

Da treba da se pređe okean, njemu bi se pojavio put da ga prepešači. Otkako je stigao na "Enfild" 2018. godine, blista i diskretni je heroj svega što je Liverpul postigao u prethodnih nekoliko sezona. Zapravo, one 2019. godine kada su osvojili Ligu šampiona bio je ključan za to. Setiću se - da nije bilo njegove odbrane u dubokoj nadoknadi meča Liverpul - Napoli na "Enfildu" kada je Arkadijuš Milik ostao sam "kao duh"- "crveni" bi tu sezonu nastavili u Ligi Evrope.

Sada je ponovo u tmurnoj kampanji Liverpula iskočio kada je zaista bilo najpotrebnije i čini se, ponovo sprečio da njegov tim zaigra u drugom po redu evropskom klupskom takmičenju.

Ove sezone se uklopio u sivilo tima, međutim i dalje se izdvaja izvanrednim intervencijama, ali... Imate jednom pravo da pogađate koji igrač Liverpula je ove sezone napravio najviše grešaka koje su vodile ka golu rivala? Da, to je Alison, sa tri. Kolo sreće se ipak okrenulo za njega i niko ih neće pamtiti ukoliko se bivši prvak Engleske domogne Lige šampiona.

Bilo je dosta sreće za Liverpul na ovom meču. Veliko je pitanje da li je zaista bio ofsajd kod pogotka Bartlija, budući da se Filips nije aktivirao? Morao je da smeta Alisonu kako bi sudije ispravno odlučile u ovoj situaciji, ali da li je - procenite sami. Deluje da je sreća pogledala goste.

Dominirala je ekipa Jirgena Klopa u svemu na ovoj utakmici. U posedu, u šutevima, šansama, pasovima... Imali bi definitivno za čim da žale, ali se Alison nadvio nad Vest Bromom i još jednom bio apsolutni junak svog tima.

Ukoliko Liverpul pobedi na obe utakmice do kraja šampionata, a slede im dueli protiv Barnlija i Kristal Palasa koji nemaju za šta da se bore osim za prestiž, Klop i družina će ipak spasiti sezonu.

Čelsi i Lester imaju međusobni duel i Liverpul bi tu navijao za remi ili pobedu Lestera. Ukoliko, pak, Čelsi dobije, a Lester savlada Totenhem u poslednjem kolu, sa dve pobede Liverpula do kraja sezone, "crveni" i "lisice" imali bi isti broj bodova, a gol-razlika je trenutno izjednačena (+21). Što se međusobnog skora sa Lesterom tiče, tu je Liverpul bolji budući da su prvi meč dobili sa 3:0, a drugi izgubili sa 3:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke