Alkaser prekinuo post, Barsa slavila u derbiju

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.11.2017.
22:35
Izvor: Sportske.net

Pako Alkaser je junak u današnjoj pobedi Barselone.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Ni velika kiša, ni fudbaleri Sevilje nisu mogli da zaustave fudbalere Barselone danas na Nou Kampu.

Barselona je uspela da slavi pobedu protiv gostiju iz Andaluzije sa 2:1 (1:0), a pravi junak je Pako Alkaser.

Počelo je šansama za Mesija, Suareza i, verovali ili ne, Busketsa, ali nije bilo gola, Sevilja je pregrmela prvih 20 minuta, ali je poklekla u 23. minutu.

Izgledalo je kao da gol visi u vazduhu, na kraju se i desio, a strelac je bio Pako Alkaser, prvi put ove sezone.

Gol ide na dušu Eskudera, kapitena Sevilje, koji je napravio veliku grešku, lopta je došla do Alkasera koji nije imao previše težak posao.

Gosti nisu pretili, Barselona je dokazala da je daleko bolja ekipa, ali do kraja prvog poluvremena nisu imali previše šansi za gol.

U nastavku, nove šanse za Barsu, ali je Sevilja iz prvog udarca ka golu postigla gol.

Guido Pizaro je postigao gol, nakon kornera je bio najviši u skoku i pogodio za 1:1, lopta je ušla u same rašlje nakon odbitka od zemlje.

Domaćin je krenuo žestoko ka golu Sevilje, a to se isplatilo već nakon 6 minuta od primljenog gola.

Umtiti je ukrao loptu, fudbaleri Sevilje su tražili faul, Rakitić je na kraju centrirao, na loptu je naleteo Alkaser koji postiže svoj drugi gol za 2:1, čime je postavio konačan rezultat.

Barselona je na prvom mestu na tabeli sa 10 pobeda i samo jednim nerešenim rezultatom, prvi su favoriti za titulu ove sezone imajući u vidu kako trenutno igraju. Sa druge strane, Sevilja je ostala na 19 bodova nakon 11. utakmice u Primeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

51 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Aleksic
Sunday, 05.11.2017
02:02

Prvih pola sata je Barsa prikazala ubedljivo najlepšu igru od dolaska Valverdea. Razbijali su u svakom pogledu. Posle su dosta pali, ali ipak sasvim zaslužena pobeda i pored dva čista nedosudjena penala (nikako mi nije jasno kako nije sviran penal kada je lopta pogodila igrača u ruku koja mu je bila iznad glave).

avatar
Shang Tsung
Sunday, 05.11.2017
01:23

Valverde zna sta radi,cesto ne deluje logicno,ali ocigledno pogadja.Barselona dobra jedino do prvog gola,posle Sevilja uspostavlja ravnotezu,pa pocinje mnogo bolje u drugom poluvremenu i prima jeftin gol zato sto Kjaer,koji je nikakva stoper,ni kriv ni duzan igra za jedan ozbiljan klub.Barselonini rezultati mnogo bolji od igre,mnogo manje spektakla,ali su rezultati ipak vazniji od toga.Ukljucujuci Kjaera,neverovatno je kakvu je karijeru imao i Hezus Navas,tako limitran igrac,a i zasto on pocinje a Nolito ostaje na klupi.

avatar
P. S.
Sunday, 05.11.2017
00:56

Nisam gledao utakmicu, ali sam svejedno doziveo da procitam kako je Alkaser postigao ne jedan (sto bi bilo u SF domenu) nego 2 (dva) gola (sto bi bila sigurna stamparska greska da nije komentara ispod). Ako dozivim da vidim, cujem ili procitam da je Gomes dao gol onda cu biti siguran da sam nekako upao u paralelni univerzum, :D

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
01:11

Prvi je dao manje vise na srecu, greska odbrane. Drugi onako fino golgeterski, ali osim toga jedan jedini potez nije imao da lici na nesto:D

avatar
Mino Rajola
Sunday, 05.11.2017
01:49

Bi li ti bolje umesto njega? Šta misliš šta je radio u Valensiji pa ga je Barsa dovela?!? Nije nivo za Barsu, ali nije ni za ruganje.

avatar
madridistatill_i_die
Sunday, 05.11.2017
00:05

Ever Banega, koji je ono krš od igrača :D Što se tiče utakmice kao i uobičajeno ove sezone, dobijaju nekako ali ne ulivaju neko poverenje, zato i mi i Valensija imamo čemu da se nadamo i pored trenutnog zaostatka. Tek posle el klasika će se moći jasnije videti ko je gde, ako zaostatak ne bude veći od nekih 5 bodova onda je naravno sve moguće, pogotovo jer smatram da je Real ispucao kikseve za ovu polusezonu. Sad se mogu i moraju maksimalno posvetiti ligi jer je u lš 99% osiguran prolaz.

avatar
Rasel Krou
Sunday, 05.11.2017
00:42

Banega po fudbalskom znanju i tehnici nije toliko los koliko je nespreman, lijen i nezainteresovan, ponasa se kao da igra sa ortacima u dvoristu, izgubi loptu i mrzi ga da potrci ili ne daj Boze ukliza. Barsa ne igra nista specijalno ali pobjedjuje, to i jeste fora tj tako se osvaja prvenstvo. Ima do kraja jos mnogo bice jos dosta kikseva i Barse i Reala i Valensije. Realov problem je sto je kiksao protiv Levantea, Djirone i Betisa, tu je prosuto 8 bodova, protiv neuporedivo slabijih ekipa, da su to bila gostovanja Atletiku, Sevilji, Valensiji, Bilbau, Viljarealu bilo bi prihvatljivije.

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.11.2017
00:00

Alkaser bi solidan bio kada bi igrao standardno.Stalno se vracao i pokrivao tu desnu stranu.Pike fenomenalan,steta za precku. Suarez bi trebao sto pre na operaciju jer ovako vise odmaze nego sto pomaze. Jedino je koristan posle kornera jer je dominantan u skoku u Barsinom kaznenom. Mogla je Barsa jos 4 gola da postigne ali dobro,vazna su tri boda. Sevilja odavno nije imala slabiji tim.

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 04.11.2017
23:55

Alkaser u ovoj utakmici - 2 gola, Ronaldo u citavoj sezoni - 1 gol hahah

avatar
MSSZRMK
Sunday, 05.11.2017
00:18

Ronaldo 6 golova u LS,cela Barsa 4 hehe.

avatar
tri tacke
Sunday, 05.11.2017
13:19

3 Juveu, 3 Olimpijakosu, 1 Sportingu.. Matematika ti je jaca strana..

avatar
proyectant
Sunday, 05.11.2017
11:52

Barsa ima 7 golova u Ls. Zasto iznosis neke gluposti. :D

avatar
Ali baba
Sunday, 05.11.2017
01:02

Hehe, da, 7 dala, jedan primila, ima 10 bodova. Penal iz madrida 8 dao, 5 primio, ima 7 bodova. nBarsa ukupno u ls i prvenstvu dala 37, a primila 5, znaci gol razlika 32. Penal iz madrida ukupno dao 27, a primio 16, gol razlika 11, pa ti vidi...

avatar
Bojan Aleksic
Sunday, 05.11.2017
00:59

Jesi li siguran?

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 05.11.2017
00:45

Ronaldo u LS vise golova no Cela farsa :D

avatar
zeks
Saturday, 04.11.2017
23:54

Sjajno prvo poluvreme,maksimalan presing i lako stvaranje sansi.Opet u drugom standardno ovosezonski.Pobeda je morala biti ubedljivija.Alkaser i Rakitic fenomenalni veceras.

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
00:04

Daleko od toga da su fenomenalni ako hoces ozbiljno da se analizira njihova partija. Alkaser jeste dao dva gola, sto je samo po sebi indikator neke dobre igre, ali osim toga on covjek nije znao loptu da primi kako treba, nemoj da se lazemo da je on fenomenalno igrao. Rakitic je imao dosta loptu u nogama, nije pravio gresaka koliko inace ali je i dalje miljama ali miljama daleko od neke dobre igre.

avatar
P. S.
Sunday, 05.11.2017
02:07

Znaci Rakitic je bio los, sto mu se odavno nije desilo, jer je uglavnom ocajan i katastrofalan. Napredak. :D

avatar
mladenq_
Saturday, 04.11.2017
23:49

Ovaj Valverde ne samo da je ocajan trener nego je ocigledno i los covjek. Jer ne moze se odluka da ostavi Suareza na terenu a izvede Alkasera koji igra mozda i najbolju utakmicu (za njegove standarde) otkako je u Barsi, objasniti samo time sto je los u svom poslu, nego je kao osoba vrlo diskutabilan. Drugar Suarez je mislim bez dileme preuzeo laskavu titulu najgoreg u Barsi od Rakitica, i to ubjedljivo najgoreg, onoliku nesposobnost i kontraproduktivnost ja ne znam da l sam vidjao i u najgorim partijama Hrvata. Semeda je ljepota gledati, posle Messija i Inieste najvise se obradujem kad on dobije loptu, on i Umtiti prosle sezone, fenomenalna pojacanja. Andres doktor, sa ona dva pasa u prva 4 minuta objasnio fudbal, nije ni morao vise da igra. Drago mi je sto Sevilja nije igrala bunker, nego poprilicno ofanzivno, ali definitivno nisu zasluzili ni bod, i uz blagu naklonost sudija bili su losija ekipa, rezultat nije pravi pokazatelj pokazane igre, dzabe tebi sto si duplo bolji kada ti glavni napadac, na koga ide vecina pasova, nit' zna da vodi loptu, nit' zna da je primi, nit' zna da je doda. To sto ne daje golove mu je bukvalno najmanji problem.

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.11.2017
00:02

Suarez je ocajan ali verovatno ga je ostavio kako bi se branio jer je Suarez odlican u svom sesnaestercu u skok igri posle prekida.

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.11.2017
15:37

Pred kraj sezone je solidan bio.Seti se utakmice protiv Alavesa u kupu kada je Suarez imao suspenziju. Vidis da ne igra svoju poziciju od kada je dosao u klub. Stavljaju ga na krilo a on je klasican sidras poput Bentekea,ali je fizicki slabiji od njega. U Valensiji je bio odlican tako da ne verujem da moze preko noci da zaboravi da igra fudbal,jednostavno nema samopouzdanje. Izgleda da si jos jedan razmazeni navijac kome pobeda Barse i od 5-0 ne odgovara ako ne igraju kao vanzemaljci.Malo si nerealan.

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
14:36

Svidja mi se kako si uporedio Felainija i Suareza da bi odbranio svoju tvrdnju:D, de mi sad malo pricaj o tome kako bi Alkaser bio solidan kad bi redovno dobijao priliku. Takvima bih zabranio da javno iznose misljenje na bilo koju temu dok ne priloze rezultate iq testa koji prelaze 90.

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.11.2017
12:14

I ja se cudim zbog cega li Murinjo uvodi Felainija kada juri rezultat ili kada se brani a koji ne zna da hoda a ne Rasforda,Lingarda koji su izuzetno brzi igraci. Nekad kada nema vremena za pas igru a rezultat se juri igra se na prekide i na duge lopte.Fudbaleri cak znaju i da posalju dugu loptu,mozda si to video neki put ili da timovi posle centarsuta prime gol kao Barsa sinoc ako si gledao. Izgleda da si veci strucnjak ti preko fife i pesa nego Murinjo, Gvardiola,Lev,Valverde...

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
00:41

Odavno nisam cuo jacu logiku, ostaviti napadaca koji ne zna da hoda u napadu kako treba da bi se sa njim bolje branio kod potencijalnih prekida. wow.

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
00:04

Zaboravih da prokomentarisem ovog iz Sevilje, Pizzara, momak za desetku odigrao cistu, i da nije postigao pogodak.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 04.11.2017
23:45

Moralo je da bude bar 3:0 na poluvremenu,ali na kraju jedva izvukose tri boda.Pako je bio prilicno neprimetan u samoj igri,ali u zavrsnici iznenadjujuce dobar,tako da nema sta da mu se zameri.Za razliku od njega Mesi se nije istakao u ulozi napadaca,ali je odigrao maestralno na sredini terena,izmislio je nekoliko genijalnih pasova,ali izostala je zavrsnica.Iniesta dobar u prvom,u drugom je dostao pao na fizickom planu,Buskec odlican,a moram da pohvalim i Rakitica,danas je odigrao neverovatno dobro za svoje standarde.Suarezu bi sad trebalo da obavi tu operaciju,nema tu sta da se ceka,bukvalno je iz meca u mec sve gori i gori...Mogao je i sudija da svira penal u nekoj od one dve situacije,da me postedi napete zavrsnice,ali najbitnija su tri boda.

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
01:24

pa ono, kada ti je standard dobre partije to sto nisi pravio budalu od sebe pri svakom kontaktu sa loptom, onda se i moze konstatovati da je rakitic veceras bio neverovatno dobar:D

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 05.11.2017
18:20

Zato sam tako i napisao,imao je nekoliko vrlo korektnih poteza,a ni jedan skandalozno los,sto je za njegove standarde ove sezone potpuni spektakl :)

avatar
Lecter
Saturday, 04.11.2017
23:44

Pako Alkaser zlatna lopta :) Inace mi se ne svidja kao igrac ali veceras je bio odlican takodje pomagao je i odbrani dosta.Steta sto Pako nije igrao 90 minuta ali Velverde nije smio da izbaci Suareza koji je ocajan evo 3 mjeseca skoro.Ali bas ocaj.Nevjerovatno da je utakmica zavrsila samo 2:1.Pa samo prvo poluvrijeme je moglo biti 3:0.Mnogo sansi je propusteno da se rijesi mec.Cista 2 penala nisu svirana za ove likove sto guglaju koliko se penala godisnje svira za Barsu.Zamisli da za Sevilju nisu dosudjena 2 penala bila bi to najmanje kradja vijeka :)

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
00:05

To bi se citiralo na sajtu narednih 10 godina:D

avatar
OneSeasonWonder
Saturday, 04.11.2017
23:41

Ono kad Alkaser da dva gola,pašće sneg

avatar
Rasel Krou
Saturday, 04.11.2017
23:39

Barsa ne igra nista posebno, ne znaju ni oni kako pobjedjuju. Istini za volju nisu im dva cista penala svirali vcrs ali svejedno, za oko nedopadljiv fudbal...

avatar
Lecter
Saturday, 04.11.2017
23:53

Mozda neke druge utakmice nisu igrali posebno,veceras je bilo dobro.Nekih 8-9 izglednih sansi imali.Kontrolisali su igru skoro svih 90 minuta.Ali da ima Barsa problema u napadu i sa realizacijom ima. Realno Sevilja je iz dvije sanse dala jedan gol,nisu bili opasni.Po meni krajnji rezultat nije pravi pokazatelj ali na kraju nije ni bitno nista osim 3 boda.

avatar
Shang Tsung
Sunday, 05.11.2017
01:26

Bilo je dobro samo dok nisu dali prvi gol(do tad je bilo sjajno),posle nista, i dosta faza u kojima je Sevilja bila bolji protivnik...

avatar
Rasel Krou
Sunday, 05.11.2017
00:49

Ja kada kazem dobro tu podrazumjevam tecnu igru i igru lijepu za oko, Barsa pravi previse gresaka u dodavanju tj previse za njihove standarde, pojedini igraci, tu prije svega mislim na Suareza i Rakitica imaju problema da prime loptu, djeluju sporo i tromo, Buskec koliko god bio vrhunski tehnicar i odlican igrac se ponasa nonsalantno i ponekad gnjavi loptu, jedina dva igraca kod kojih ima ljepote u igri su Messi i Iniesta.

avatar
mladenq_
Sunday, 05.11.2017
00:06

Nista pogresno nisi rekao, ako lopta nije kod Messija ili Inieste, eventualno Semeda, muka za oci.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 04.11.2017
23:38

E ovako se osvajaju titule...Barsa ce ostati na +8 od Reala.

avatar
fadsasdfads
Sunday, 05.11.2017
18:36

Kako? Jer im je sudija nekoliko puta pomogao?