Atletiko kiksnuo protiv ''fenjeraša'', poslednji minut doneo mnogo uzbuđenja!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

Odličan meč, Almerija se predstavila mnogo bolje nego što to pokazuje pozicija na tabeli.

EPA-EFE/Carlos Barba
EPA-EFE/Carlos Barba

Povezane vesti

Bez povređenih Grizmana, Aspilikuete, Himeneza, madridski Atletiko je večeras gostovao poslednjeplasiranoj Almeriji koja igra sve bolje, ali koja i dalje nema nijednu pobedu od početka sezone u La Ligi.

Jasno je da su gosti bili veliki favoriti, ali Almerija je ostala neporažena, iako je Atletiko dva puta vodio. Na kraju, 2:2, tek deveti bod za Almeriju u 26 odigranih kola, a Atletiko je ostao na četvrtom mestu sa 52 boda.

Tek što je počela utakmica, Atletiko je poveo. Igrao se drugi minut meča, Reinildo je sa leve strane uputio odličan centaršut, a tu loptu je sačekao Korea i sa sedam-osam metara je snažnim udarcem poslao u mrežu - 0:1.

Almerija je uzvratila u 27. minutu, i to na kakav način! Novajlija iz Milana Luka Romero je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola gostiju, a onda pronašao poziciju za udarac i poslao neodbranjiv projektil u donji levi ugao gola Jana Oblaka - 1:1!

Tim rezultatom se uplo u drugo poluvreme, a posle 12 minuta igre u nastavku, majstorski gol je postigao Rodrigo de Pol, za novo vođstvo Atletika. On je prihvatio loptu na polovini terena, odakle je sa leve strane krenuo ka kaznenom prostoru domaćeg tima. Na ulasku u šesnaesterac je iz punog trka šutirao i smestio loptu u donji levi ugao - 1:2.

U 63. minutu Rikelme je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu ka golu zakačila Radovanovića i - pogodila prečku.

Samo minut kasnije gol na drugoj strani - Luka Romero, 2:2! On je dobio loptu od Vijere u kaznenom prostoru gostiju, a onda iskosa sa desne strane, desnom nogom poslao precizan udarac pod prečku Oblakovog gola!

Samo par minuta kasnije, Romero se požalio na povredu posle jednog oštrijeg duela i morao je da izađe iz igre.

Pokušavali su Madriđani da do kraja stignu do trećeg gola, viđena je i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Almerije kada je lopta pogodila u ruku igrača Almerije, ali je poslednji minut nadoknade vremena bio veima uzbudljiv.

Prvo je Alvario Morata propustio sjajnu priliku za Atletiko, promašio je gol sa oko pet metara, ali na drugoj strani i domaći preko Melera opasno prete Janu Oblaku koji je sjajnom intervencijom sačuvao bar bod Madriđanima!

U domaćem timu je ponovo bio starter Aleksandar Radovanović na poziciji štopera, a bivši napadač Partizana Marko Milovanović je meč odgledao sa klupe za rezerve.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke