Analiza koju smo čekali posle "Enfilda" - "Proći će još trideset godina pre nego što osvojite novu titulu!"

Autor: Stefan Matić
nedelja 07.02.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

Irac očekuje dosta više od jednog šampiona PL.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Liverpul je u potpunosti razmontiran od strane Gvardiolinog Sitija večeras. Gosti iz Mančestera su slavili na "Enfildu" rezultatom 4:1, Foden je nastavio da briljira, Gundogan sa svojom neverovatnom serijom golova. Srušeni su mnogi rekordi, Pep beleži najduži niz pobeda ikada dok je Klop obnovio crni rekord Liverpula. 

Ovo je bio treći poraz zaredom "redsa" na "Enfildu". Već sada su u deficitu od 10 bodova u odnosu na Siti koji ima i utakmicu manje. Treba pomenuti da ni top četiri nije siguran, tu su Čelsi i Vest Hem na bod razlike, Everton ima tri boda manje, ali i dve utakmice manje od svojih komšija. Roj Kin, legendarni kapiten Mančester Junajteda a sada analitičar Skaj Sporta nije štedeo Klopa i njegove saigrače. 

"Pričali smo pre utakmice, prave dosta izgovora. Za mene su loši šampioni. Možete da izgubite utakmicu fudbala.. Ne mogu da razumem ovu grupi igrača. Gledajući ih, čak i protiv Brajtona delovali su komforno, možeš da izgubiš, ali postoji način na koji možeš izgubiti. Ali ja to trenutno ne vidim. Mislim da su previše poverovali 'hajpu' oko sebe zadnjih godinu dve. Pričali smo kako ima pad fore, ali oni igraju za veliki tim u vidu Liverpula. Titula ih je malo ponela, veruju da će uspehom iz prošle sezone pobediti"

"U mom razmišljanju, kada osvojite ligu vaš sledeći izazov jeste 'da li možemo to da ponovimo'. Ova grupa igrača ne deluje da tako misli. Njihovi intervjui, čak i njihov menadžer je na pitanje 'šta je naredni korak za Liverpul' odgovarao hajde da uživamo. Očigledno, čekali su dugo, 30 godina, ali nijednom nisam čuo kod nekog od igrača da kaže 'Želim ponovo da osvojim ligu'. To je ključ. Sada pričaju o top četiri.. a osvojili su ligu prošle sezone. Top četiri je sada cilj? Ogroman su klub, imaju problem sa Van Dajkom, ali to jeste deo igre. Da su svi igrači zdravi sve vreme to bi bilo fantastično"

"Pogledajte Siti, možete reći i da njima nedostaju najbolja dva igrača. Došli su u Liverpul - koji ima jak tim, znam da dva štopera nedostaju, ali i dalje imate najbolje napadače na terenu, i dalje je tu najbolji golman, imaju internacionalce. I posle utakmice Klop izjavi kako su stopala golmana bila hladna kao razlog za greške. Klop je pre meča izjavio kako je Siti imao pauzu zbog virusa. Samo priča i priča. Želite reakciju igrača posle Brajtona, idete na Junajted u FA kup, oni su primili sedam golova na početku sezone od Vile. Sa Van Dajkom. Možete reći da je prethodna sezona bila jednom u ko zna koliko godina, čudna sezona zbog korona virusa. Nastavite dalje, igrajte kao šampioni. Vi ste Liverpul, biće još 30 godina pre nego što osvojite narednu titulu. Verujte mi.", izanalizirao je Roj Kin. 

Irac ne štedi nikog, ali priča suštinu. Deluje da se Liverpul predao prelako, Klop je dosta glasniji ove sezone u medijima nego inače. Posle osvojene titule verovalo se u stvaranje nove dinastije koja bi dominirala Ostrvom, ovosezonske performanse tima su sve samo ne očekivane. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Monday, 08.02.2021
05:55

Ne mogu da se ne slozim sa Kinom, i to kao navijac Liverpula. Ok, ocekivao sam poraz od Sitija jer pored tih igraca fabinjo i henderson tesko mogu da se nose na poziciji koja im nije prirodna. Ali npr protiv brajtona sj morali da dobiju. Ali dobro,cudna sezona, prakticno nijednog stopera nema od 5. Kola... Ovo ce znaciti Liverpulu. Ppsle dve fantasticne sezone, zasicenje je ovekivakno