Analizirali smo, kako tačno izgleda "najslabiji" tim Sitija koji bi mogao na megdan Zvezdi?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.09.2023.
17:50
Izvor: Sportske.net

I dalje je to paklena ekipa...

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak startuju novu sezonu u Ligi šampiona, a rival nije mogao da bude teži. 

Aktuelni evropski prvak Mančester siti igra fenomenalno i na startu nove sezone i jedan je od glavnih favorita za trofej u Ligi šampiona.

Pep Gvardiola je potvrdio da ne može da računa na četvoricu igrača, a na poslednjem treningu prisustvovalo je 19 prvotimaca i još četvorica igrača iz omladinskog pogona.

Katalonac je uoči ove utakmice najavio da će u pojedinim morati da igra bez najboljih igrača, pa smo sistemom eliminacije pokušali da sklopimo "najslabiji" Pepov tim u ovom trenutku.

Ako pogledamo minutaže u Premijer ligi, onda su bez dileme nezamenjivi - Ederson (540 minuta), Ruben Dijaš (450), Kajl Voker (630), Rodri (616), Hulijan Alvarez i Erling Haland. Oni imaju najviše minuta na terenu od početka sezone i sigurno su u prvom redu da odmore, samo što teško da će na klupu i Haland (595 minuta od početka sezone) i Alvarez (545 minuta).

Kako je poznato da Pep voli da rotira i ako pogledamo minutaže igrača u dosadašnjem delu Premijer lige, onda bi protiv Zvezde šansu mogli da dobiju - Riko Luis (79 minuta), Serhio Gomez (14), Kalvin Filips (6), te novajlija Mateus Nunjes (23). 

Ederson ostaje na golu, Pep golmane rotira samo u domaćim kup utakmicama, a ako odmor dobije Alvarez, jer je igrao za vikend posle dalekog puta u Južnu Ameriku, onda će ga izvesno zameniti ili Fil Foden ili Bernardo Silva, na poziciji polušpica, a iza Halanda. 

Sa Pepom se nikada ne zna, a kako Siti za vikend dočekuje Notingem Forest, koji nije toliko jak protivnik, nije nemoguće da ipak izvede i neke od standardnih igrača. Ali, ako to bude "najslabijih" 11, odnosno oni sa manjom minutažom od početka sezone, postava bi izgledala ovako: 

Ederson - Luis, Ake, Gvardiol, Serhio Gomez - Kalvin Filips, Nunjes - Doku, Silva, Foden - Haland/Alvarez. 

U tom slučaju, na klupi ostaju - Ruben Dijaš, Voker, Akanđi, Rodri, Oskar Bob (uvek u protokolu, baš nikad ne igra), Alvarez/Haland. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke