Anćeloti: "Ako Simeone kaže da smo se dobro branili u niskom bloku, to je kompliment"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.09.2022.
15:10
Izvor: Sportske.net

Real je perfektan na startu sezone.

Povezane vesti

Devet utakmica, devet pobeda. Real Madrid je nastavio savršen niz u ovoj sezoni i na gostovanju Atletiku u madridskom derbiju, koji je dobio sa 2:1.

Trener Reala Karlo Anćeloti je bio srećan što je ekipa dokazala kvalitet, iako zbog povrede nije bilo trenutno najboljeg igrača sveta Karima Benzeme.

Ekipa je veoma konkurentna i bez Benzeme, najvažnijeg igrača u ovom timu. Ima stvari koje mogu da se poboljšaju, ali realno ne mogu da tražim od ove ekipe više. Dobili smo sve utakmice, ponosan sam što treniram ove igrače”, rekao je italijanski stručnjak.

Osvrnuo se i na komentar Dijega Simeonea, koji je rekao da je on kritikovan za defanzivan pristup kada je igrao kao Real sinoć.

Branili smo se niskim blokom i navikli smo na to. Jasno je da smo time uklonili opasnost da odbrana pukne’pred naletima Feliksa i Grizmana. Ako Simeone kaže da smo se dobro branili u niskom bloku, hvala mu, jer mislim da je to kompliment”.

Pohvalio je strelce golova Rodriga i Federika Valverdea.

I Valverde i Rodrigo su posebni igrači. To je ono što savremeni fudbaler sada mora da bude. Mogu da igraju na raznim pozicijama i imaju nešto tehnički i fizički. Savremeni fudbaler je kompletan, ima energiju i kvalitet. Obojica su mnogo napredovali i oduševljeni smo, jer im ide jako dobro”.

Prošle sezone, Real nije imao adekvatno rivala za titulu u Primeri, sada je Barselona veoma jaka i ima samo dva boda manje od velikog rivala.

Barseloni ide veoma dobro, kao i nama. Atletiko nije dobro počeo, ali ovo je čudna sezona. Ne znamo šta bi moglo da se desi poslije Svetskog prvenstva. Biće ovo konkurentnija liga od prethodne”, upozorio je Anćeloti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke