Anćeloti ostavio Real na čekanju!

Autor: Lazar Nikolić
subota 16.12.2023.
23:25
Izvor: Sportske.net

Italijanski strućnjak ne žuri sa potpisivanjem novog ugovora.

EPA-EFE/ROMAN RIOS
EPA-EFE/ROMAN RIOS

Povezane vesti

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da ne žuri da potpiše produžetak ugovora sa tim klubom, usred stalnih spekulacija da reprezentacija Brazila želi da ga angažuje.

Anćelotijev ugovor ističe na kraju ove sezone.

"Biti trener Real Madrida je najvažnija stvar. Ako je klub srećan, onda sam i ja. Nema žurbe da obnovim ugovor, to nije problem. Ovde sam do 30. juna 2024", rekao je Anćeloti.

Real Madrid u nedelju dočekuje Viljareal, u utakmici 17. kola Primere.

Anćeloti je povezivan sa reprezentacijom Brazila otkako je Tite podneo ostavku na mesto selektora u decembru 2022, posle razočaravajućeg Svetskog prvenstva.

Ovaj 67-godišnji italijanski trener je u nekoliko navrata rekao da želi da ispoštuje sadašnji ugovor sa Realom, ali nikada nije otkrio svoje planove za budućnost.

Brazil je angažovao Fernanda Dinisa za selektora u julu. On je tada postpisao jednogodišnji ugovor koji će biti završen kada istekne i Ančelotijev ugovor sa Realom. Čelnici Fudbalske konfederacije Brazila su naveli da je njihova namera bila da sačekaju Ančelotija kako bi predvodio tim na Svetskom prvenstvu 2026.

Anćeloti drži rekord po broju titula u Ligi šampiona, pošto je i Real Madrid i Milan vodio do dva trofeja u tom takmičenju. On je, takođe, jedini trener koji je osvojio titule u pet najboljih evropskih liga, u Španiji, Engleskoj, Italiji, Nemačkoj i Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke