Anćeloti otklonio dilemu, Tibo Kurtoa čuva Real protiv Dortmunda!

Autor: Ivan Cvetković
petak 31.05.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Andrij Lunin će posle nekoliko sjajnih mečeva propustiti finale Lige šampiona.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti izjavio je pred sutrašnje finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund da svojim igračima "usadi u glavu" šta treba da rade na terenu.

"Najvažnija stvar za mene je da igračima usadim u glavu šta treba da rade na terenu. Mnogo sam manje nervozan od mog tima. Fokusiran sam na meč", izjavio je Anćeloti, a preneo klub.

Real Madrid i Borusija Dortmund sutra u Londonu igraju finale Lige šampiona.

"Emocije su tu, a svako u zavisnosti od karaktera mora da upravlja njima. Upravljanje emocijama će biti veoma važno stvar sutra", dodao je Anćeloti.

Italijanski trener otklonio je i dilemu koja se tiče prvog golmana Reala u finalu, biće to Tibo Kurtoa koji će se vratiti među stative nakon što je Andrij Lunin dobio virus.

Real će sutra pokušati da stigne do 15. titule prvaka Evrope.

"Imamo samopouzdanje jer smo tokom sezone dokazali dve važne stvari - imamo kvalitet i žrtvujemo se za tim. Kolektiv smo. Žrtvovanje i kvalitet biće ključni za sutrašnju utakmicu", rekao je Anćeloti.

Anćeloti je rekao i da "Liga šampiona nije opsesija" za njegovu ekipu.

"Naša opsesija je da damo svoj maksimum, kao što smo radili cele sezone. Ponekad se stvari ne dešavaju kako biste želeli. Osvajanje Lige šampiona je veoma važno i mislim da već sad možemo da kažemo da je ova sezona bila uspešna, šta god da se desi sutra", zaključio je Anćeloti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke