Anćeloti smislio plan za Azara, hoćemo li gledati onog starog?

Autor: Sportske Net
petak 17.09.2021.
21:45
Izvor: Sportske.net

Dve godine traju muke Madriđana i Belgijanca.

EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Italijanski trener razmišlja da ostavi Hazarda na klupi kako bi postepeno izneo svoju verziju. Belgijski krilni napadač teško ulazi u ritam velike konkurencije i iz Madrida ne žele da rizikuju.

Iako Eden Azar radi na povratku na najviši nivo, Belgijanac ima još puno posla. Najveći problem je ući u formu i dinamiku, zbog konstantnih povreda i pauza. Anćeloti razmišlja o tome da igraču da „više predaha“ nego inače, kako bi se mogao malo po malo prilagoditi kako bi povratio onog starog Azara iz Londona. 

Stoga je pod sumnjom da li će Belgijanac ove nedelje protiv Valensije da počne kao starter. Italijanski trener postavio je sebi cilj da povrati nivo Azara. Klub neće ništa rizikovati, žele da se napadač prilagodi i neće zahtevati njegov maksimum u ovom prvom delu sezone, čime će izvršiti što veći pritisak.

Real želi da bude veoma oprezan sa Belgijcem, želi da uvek ima igrača u najboljim uslovima kako bi ponovo mogao da nastupi na najvišem nivou i doprinese klubu. Kao što smo videli poslednjih godina, forsiranje belgijskog igrača nikada nije bila dobra ideja. 

Stoga će u utakmicama koje nisu toliko važne Azar verovatno startovati sa klupe. Belgijanac se sa odmora vratio u vrlo dobroj formi, ali ova reprezentativna pauza ga je ostavila veoma "iscrpljenog".

Fudbaler je odigrao četiri utakmice u praktično nedelju dana i primetio je to i po umoru na svojim nogama. Ključ uspeha Azara trebalo bi da bude u upravljanju minutažom i što manjem riziku. 

Igrači poput Rodriga ili Vinisijusa od velikog su značaja za Madriđane i nove su nade i ovo predstavlja izazov za krilnog igrača Madrida. Iako ima fiksnu poziciju, njegovi prekidi mogli bi ugroziti poziciju među startnih 11. Belgijanac je toga svestan i želi da ide malo, po malo, pokušavajući da izbegne svaki rizik što je više moguće. Osim toga, igrač je uveren da će ova sezona biti njegova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke