Anćeloti već uigrava novu formaciju, pojačanja mu nisu potrebna?

Autor: Milovan Longinov
utorak 18.07.2023.
19:45
Izvor: Sportske.net

Spremite se za novi Real Madrid.

ETIENNE LAURENT
ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti uveliko uigrava novu formaciju za predstojeću sezonu. 

Kako je ostao bez Karima Benzeme, a Florentino Perez mu doveo samo Hoselua, Anćeloti je odlučio da u novoj formaciji, kako bi izvukao najbolje iz tandema Vinisijus Žunior - Rodrigo, ali i od predobrih vezista.

Navodno, Anćeloti je odlučio da igra u formaciji 4-4-2, ali u popularnoj "dijamant" verziji, gde četvorica igrača igraju u rombu. Tu je najofanzivniju ulogu dobio Džud Belingem, koji bi trebalo da bude neka vrsta "desetke" iza Vinisijusa levo i Rodriga desno. 

Takođe, na ovoj poziciji bi odlično mogao u rotaciji da se snađe i novajlija Arda Guler. Ostatak je prilično jasan - Kamavinga i Čuameni će se boriti za mesto zadnjeg veznog, a za dve centralne pozicije - Modrić, Kros i Sebaljos. 

Anćeloti na ovaj način izvlači najbolje iz svih pojedinaca u ekipi i prilagođava se činjenici da mu je Hoselu jedini pravi centarfor. 

Četvorka u odbrani se ne menja praktično ništa, Karvahal i Vaskez su desno, a levo Fran Garsija i Naćo te Mendi ako ostane, dok će štoperi biti Militao, Alaba i Ridiger, koji će se rotirati.

Da li je Realu neophodno još neko pojačanje?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke