Anćelotijev Real - Kao nekad Ćolov Atletiko, gde su sada kritičari?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 19.09.2022.
08:32
Izvor: Sportske.net

Nismo navikli na ovakav Real Madrid.

EPA-EFE/J.J.Guillen
EPA-EFE/J.J.Guillen

Povezane vesti

Real Madrid ni ove sezone ne igra preterano atraktivan i lepršav fudba, ali je jedini u Evropi koji ima maksimalan učinak i to na oba fronta.

Anćelotijev učinak je 6/6 u prvenstvu i 2/2 u Ligi šampiona, a šlag na torti je pred pauzu pobeda nad Atletikom na njihovom stadionu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Atletiko bio taj koji je dominirao i želeo da igra fudbal, a da je Real bio defanzivan i da je imao samo tri udarca ka golu Oblaka od čega su dva završila u mreži. Atletiko je imao i posed na svojoj strani 53-47 i duplo više udaraca ka golu 12-6, ali se na kraju broji konačan rezultat. 

Dijego Simeone je takođe povukao paralelu sa svojim nekadašnjim timom.

"Ovako defanzivni Real Madrid podseća me na moj Atletiko sa Dijego Koštom. Nekad su mnogi kritikovali nas kada igramo ovako defanzivno", rekao je Simeone. 

Igru Reala je teško opisati, ali je očigledno da je Anćeloti pokazao da je ipak Italijan, ali uz to i da je svestan svih kvaliteta i prednosti svoje ekipe. Bez Karima Benzeme, Vinisijus, Valverde i Rodrigo su najopasniji iz kontri i kratkih brzih napada i tako je pobedio i Atletiko. 

Istina, Madriđani nisu mnogo bili zainteresovani da na lep način dođu do pobede, baš kao i u finalu Lige šampiona, ali, izgleda da je to Anćelotijev Real i da na njega moramo da se naviknemo.

Videćemo kako će to izgledati u "El klasiku", koji je na programu ubrzo posle reprezentativne pauze, 16. oktobra, na "Bernabeu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke