Anćelotijeva lekcija Kumanu, Realu prvi "El klasiko"!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.10.2021.
18:12
Izvor: Sportske.net

Taktički sjajni Real Madrid slavio na "Nou kampu".

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Pobeda Real Madrida u prvom "El klasiku" ove sezone, i to na "Nou kampu", bilo je 1:2 u utakmici koja neće dugo ostati u pamćenju navijačima i jednog i drugog tima jer osim pobede Real Madrida nema mnogo zanimljivih detalja. 

Nije prvo poluvreme bilo toliko interesantno, oba kluba su igrala dobru odbranu, dokaz za to jeste samo jedan udarac u okvir gola na obe strane, ali bilo je to dovoljno za jedan gol u prvih 45 minuta. 

Igrao se 32. minut kada je David Alaba istrčao kontru, dobio pravovremen pas od strane Rodriga, šutirao na sjajan način i pogodio za 1:0.Ter Štegen nije imao mnogo šanse da odbrani ovaj udarac.

Bio je ovo prvi gol Alabe za Real Madrid. 

Prethodno je Barsa propustila veliku šansu, Dest se našao u sjajnoj situaciji i prebacio je čitav gol, kasnije je, kao što znate, usledila kazna. 

Barsa je imala šansu preko Pikea do kraja poluvremena i preko Fatija, ali je u oba slučaja domaćin ostao bez šuta u okvir gola. 

U nastavku je Real Madrid odigrao "italijanski", Barselona nije imala mnogo snage da zada kvalitetan udarac protivniku, a nismo imali ni polušansu koju bismo opisali. 

Imala je Barselona par pokušaja kako se utakmica bližila kraju, Aguero je ušao u igru i tražio je način da probije odbranu gostiju, ali nije ni on previše pomogao danas, Karlo Anćeloti je odneo pobedu nad Ronaldom Kumanom.

Na samom kraju velika šansa za Barselonu nakon proboja Depaja po levoj strani, ali je Pike pao u kaznenom prostoru što nije okarakterisano kao penal, reklo bi se zasluženo. U nastavku akcije Asensio je vukao kontru, šutirao, Ter Štegen je odbio loptu da bi na nju natrčao Vaskez i pogodio za 0:2.

Nije to bilo sve danas, Barselona se vratila u 7. minutu nadoknade. Alaba se okliznuo, Aguero je primio loptu i pogodio za konačnih 2:1. Ostalo je svega dvadesetak sekundi, nije bilo dovoljno. 

Beležimo i povredu Kurtoe, povredio se u smiraj meča prilikom jednog ispucavanja, uhvatio se za koleno, ali je nastavio. 

Real prisebniji, na kraju i bolji, reklo bi se zasluženih tri boda na "Nou kampu". 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke