"Angeball" se pokvario, "čekićari" vratili Totenhem na fabrička podešavanja!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.12.2023.
23:08
Izvor: Sportske.net

Šta su se navijači Sparsa radovali, radovali su se...

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema savladali su kao gosti ekipu Totenhema rezultatom 2:1 u okviru 15. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Dejvida Mojesa ostvarili su veliki trijumf u gradskom derbiju Londona i to nakon preokreta što je produbilo krizu Sparsa koji su vezali peti meč bez pobede.

Sparsi su stigli do vođstva u 11. minutu kada je posle kornera Pora glavom loptu u gol poslao Kristijan Romero, a nedugo zatim i Lo Selso je mogao do pogootka kada mu je Fabijanski odbranio udarac.

Činilo se da bi puleni Angea Postekoglua konačno mogli da prekinu niz utakmica bez pobede, ali početkom drugog poluvremena sve je krenulo po zlu.

Posle udarca Kudusa, lopta se unutar kaznenog prostora odbila do Džaroda Bouvena koji je u 52. minutu izjednačio rezultat.

Krenuo je Totenhem u još veću ofanzivu ulaskom Rišarlisona koji je propustio veliku priliku posle centaršuta, a kazna za promašaj stigla je ubrzo.

Igrao se 74. minut kada je "sevnula" kontra Vest Hema, Džejms Vard-Prauz je prvo pogodio stativu, da bi iz drugog pokušaja lako zatresao mrežu gradskog rivala.

Sparsi nisu uspevali da ozbiljnije zaprete Fabijanskom, pa su "čekićari" ostvarili veliku pobedu, ali i ostavili Postekogluu velike probleme pred nastavak sezone koja je imala veoma obećavajući početak...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke