Anjeli i Nedved predvode egzodus - Istraga "Prizma" donela "seču glava"!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 28.11.2022.
22:49
Izvor: Sportske.net

Biće ovo jedan turbulentan period.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Preneli smo danas velike vesti iz Italije. Čelni ljudi Juventusa, sa Andreom Anjelijem i Pavelom Nedvedom na čelu, su večeras podneli svoje ostavke. Ceo bord direktora je smenjen, odlazi i Arivabene, ali će bivši šef Ferarijevog Formula 1 tima, ostati tokom tranzitnog perioda u torinskom klubu. 

Spekulacija je mnogo, još uvek se ne znaju definitvni razlozi ovakvog reza čelnih ljudi. Juventus ne igra dobru sezonu. Alegrijev tim je Ligu šampiona već napustio posle grupne faze. Najtrofejniji klub se muči i u domaćem šampionatu, lider Napoli im beži deset bodova posle petnaest odigranih kola. Stanje ništa nije bolje ni po pitanju finansija. 

Protekla, 2021/2022 sezona, je donela ogromne novčane gubitke po Juve. Italijanski tim je podneo izveštaj sa gubitkom od 254 miliona evra, usledile su zatim optužbe za utaju poreza i kršenje FFP-a što je aktiviralo razne alarme. 

Italijanski mediji tvrde da je kompletan bord direktora podneo ostavku zbog istrage istog u "Prizma" slučaju, istraga se vodi u Javnom tužilaštvu u Torinu a nedavno je i tužioc koji vodi slučaj zatražio da Anjeli bude pod kućnim pritvorom za vreme trajanja istrage kako ne bi uništio dokaze ili pobegao. Zahtev je odbijen.

Među optužbama je između ostalog, sumnja u  falsifikovanje finansijskih izveštaja. Klub i dalje nije zvanično potvrdio odlazak borda direktora već su u saopštenju naveli kako će se sednica zakazana za 23. novembar pomeriti za 27. decembar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke