Anjeli - Ko je izdao "krvni pakt" i zbog čega omladinu ne zanima fudbal?

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.04.2021.
08:43
Izvor: Sportske.net

Juventusov predsednik bio izgleda previše optimističan...

SALVATORE DI NOLFI
SALVATORE DI NOLFI

Povezane vesti

Andrea Anjeli je uz Florentina Pereza najveći gubitnik fijaska u Superligi. Iako je udruženje noćas potvrdilo da ostaje privrženo ideji, jasno da je Superliga "suspendovana", odnosno da je ideja zamrznuta i da dugo neće biti na stolu.

Prvi čovek Juventusa je negirao da će podneti ostavku, a u izjavi za "Republiku" je rekao da je u pitanju krvni pakt.

Očigledno da nije računao sa tim da će se Englezi povući.

"Projekat je legalan, konsultovali smo sudove EU. Fudbal trpi najveću krizu, stadioni su zatvoreni, svi gubimo veliki novac. Ovo ne možemo da izdržimo", rekao je Anjeli pre nego što se sve srušilo.

Kako rekosmo "krvni pakt" nije baš potrajao, a Anjeli je za "Republiku" objasnio ideju.

"Oko 40% dečaka između 15 i 24 godine ne prati fudbal. Trećina navijača na svetu prati dva kluba i to uglavnom ove koji su osnivači Superlige. Oko 10% je fascinirano igračem, ne kluboim, dve trećine na stadionu je samo zbog slikanja. Ostaje problem stabilnosti, prilagođavanja novoj realnosti i gubicima zbog pandemije", rekao je Anjeli.

Ali, sve se završilo u dimu, videćemo šta će biti sa Juventusom, ostali su sami, oni i Real, Inter i Milan su se povukli, moraće da podviju rep, međutim ono što ih više brine je teška finansijska situacija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 21.04.2021
16:00

Gledaju jer vile taj klub, ne zbog 2-3puta godišnje. Uefa mafija kupi sve za sebe. Dosta. SUUUUPPPEEERRRLLLIIIIGGGAAAA

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 21.04.2021
08:55

Koliko posto ste sami krivi, jer su cijene ulaznica, dresova i TV prava enormno poskupile da bi mogli jednog jedinog igraca da placate 30 miliona eura po sezoni? Koliko posto pravih navijaca ste otjerali sa stadiona da bi turisti mogli da dodju, jer su spremni da plate ulaznicu 70e? Koliko procenata placate menadzerima? Mislite li da ljudi gledaju Juventus-Inter zbog super-kvalitetnog fudbala ili zbog toga sto se igra 2-3 puta godisnje?