APOEL potpisao četvrtog trenera u šest meseci

Autor: Milovan Longinov
nedelja 13.10.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Neverovatno...

Epa/Katia Christodoulou
Epa/Katia Christodoulou

Povezane vesti

Španski fudbalski stručnjak Manuel Himenez postao je danas trener kipranskog APOEL-a, kluba koji je promenio četiri trenera u poslednjih šest meseci.

Himenez je potpisao ugovor do maja 2025. godine.

Himenez je ove godine vodio Serto Portenjo iz Paragvaja, a ranije je bio trener još sedam klubova, među kojima su i Sevilja, Real Saragosa, Las Palmas i grčki AEK, sa kojim je osvojio Super ligu Grčke 2018. godine i Kup Grčke 2011. godine.

Himenez će kao trener APOEL-a zameniti Portugalca Hosea Manuela Martins Domingesa, koji je tu funkciju obavljao od avgusta ove godine.

Pre Domingesa, trener kipranskog kluba tri meseca bio je Španac David Galego.

Galego je u toj ulozi zamenio nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Rikarda Sa Pinta, pošto je Sa Pinto napustio klub u maju ove godine, nakon što je APOEL osvojio svoju prvu ligašku titulu u pet godina.

APOEL se nalazi na petom mestu kipranske lige sa 10 bodova, a u svojoj prvoj utakmici u Ligi konferencija ove sezone su odigrali nerešeno 1:1 protiv Šamrok Roversa, uprkos tome što je irski klub igrao sa desetoricom igrača od 50. minuta zbog crvenog kartona.

Pre Sa Pinta trener APOEL-a bio je sadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević, a najveći uspeh u evropskim takmičenjima kipranski klub je imao pod vođstvom srpskog trenera Ivana Jovanovića, koji je klub doveo do četvrtfinala Lige šampiona 2012. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke