Argentina i Brazil - Velikani “moraju”!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.08.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Hoće li uspeti da prekinu očajne serije…

EPA-EFE/AMANDA PEROBELLI
EPA-EFE/AMANDA PEROBELLI

Povezane vesti

Kriza Boke i Rivera nastavljena je prošlog vikenda, niko ne pamti da su dva kluba bila u ovakvoj nevolji. River se izblamirao protiv Sarmiento Hunina koji je prvi put u istoriji pobedio na "Monumentalu". Ništa bolje nije prošla ni Boka, "Xeinezes" su isprašeni u Parani od Patronata i sada navijači traže smenu privremenog trenera Uga Ibare.

Tandem divova kasni za vodećim Atletikom 10 bodova. Klub iz Tukumana je pod vođstvom Lukasa Pusinerija pravi hit šampionata, nanizali su pet pobeda, u poslednjem kolu slavili protiv Njuels Old Bojsa.

Sada će lider imati novu šansu da nastavi niz, Arsenal Saradni nije bauk, mada ni loš kako se očekivalo. Ekipa iz okoline Buenos Ajresa je specijalista za remije i ne bi imali ništa protiv da na svom "Grondona" stadionu nastave taj niz.

Boka posle šamara u Parani, dočekuje Platense, na "Bombonjeri" će biti haos ako ne pobede. Tim za koji igraju veterani Zarate i Gonzalo Bergresio deluje dobro, zanimljivo da su samo jednom poraženi čitave sezone. Ovaj mali klub je prošle godine u debiju u eliti izgubio od diva sa "Bombonjere", ali sada mogu da igraju bez pritiska.

7489 Boca Juniors - Platense 1 (1.65)

Što se tiče Rivera, Galjarda niko ne dovodi u pitanje, iako je ispao iz Kopa Libertadores i teško će uzeti titlu. "Milioneri" idu na noge Independienteu što je verovatno najzanimljiviji meč kola. U Aveljanedi će sve prštati, kao i uvek kada stižu gosti iz prestonice, "Đavoli" su u donjem domu, ali imaju samo četiri boda manje od Rivera. Inače Galjardov tim je samo dva puta u deset godina pobedio na ovom gostovanju, pa je dupla šansa na domaće prvi izbor, uz malo golova.

7561 Independiente - River Plate 1X&0-2 (2.62)

Neprijatno su prošle nedelje iznenadili Argentinos Juniorsi, "Bube" su prekinule niz pozitivnih rezultata neuspehom na "Maradoni" protiv San Lorenca koji je ustalio formu. Sada putuju u Kordobu gde Taljereš ophrvan teškim rasporedom i velikim brojem utakmica ima problem, pa ne bi čudilo da gosti odnesu bodove sa "Kabasesa".

Davljenik Aldosivi i mnogo bolje plasirani Urakan, jedno od prijatnih iznenađenja prvenstva bi mogli da odigraju meč sa malo golova, a Njuelsi i ako pobede Kolon (domaćin je uzeo tek dva boda u pet mečeva) neće to uraditi ubedljivo, pa i tu ne treba očekivati pune mreže-

Ako tražite tip, probajte sa Gimnasijom La Platom protiv Godoj Kruza koji lagano gubi dah posle silnog starta. "Vukovi" iz La Plate na čijoj je klupi nekadašnji reprezentativac Nestor Gorosito su u samom vrhu, na "Zerilju" su od 15 ispustili dva boda i primili jedan gol. Ova ekipa je primer kako se bez zvučnih imena može mnogo, imaju sjajan timski duh, vrše veliki pritisak kod kuće, pa su realno mnogo bliži pobedi od rivala. Najbolji brazilski klubovi su igrali u latinoameričkim takmičenjima, pa treba biti oprezan sa tipovima ovog vikenda u Seriji A.

7487 Gimnasia L.P. - Godoy Cruz 1 (2.65)

Derbi je na Mineirau u Belo Horizonteu gde stiže Skolari. Domaći ćete teško odbraniti titulu, Paranaense takođe cilja uspeh u Kopa Libertadores, realno nemaju tim za vrh, ali u derbi ulaze sa tri boda prednosti. Teško da će pobediti na ovom gostovanju, ali najbolje je ostaviti meč po strani. Strašni Fluminense je veliki favorit protiv Kujabe, ali bismo pre podržali Palmeiras koji je najbolji tim u sudaru sa Gojasom.

Za hrabrije, probajte pobedu Koritibe nad Santosom, kod kuće su veoma opasni, "Peiše" nije ni senka nekadašnjeg tima, crno-beli su tek ekipa za sredinu tabele, čini nam se da bi tim iz Parane lakše mogao do bodova nego što bilo ko očekuje.

7601 Coritiba - Santos 1 (2.40)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke