Argentina pokorila Čile, Suarez rešio Paragvaj

Autor: Aleksandar Golubović
petak 28.01.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Favoriti opravdali ulogu.

EPA-EFE/ESTEBAN FELIX / POOL
EPA-EFE/ESTEBAN FELIX / POOL

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Argentine ostvarila je značajnu pobedu na gostovanju Čileu 2:1 u 15. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i tako se približila vodećem Brazilu na četiri boda razlike.

Vođstvo "Gaučosima" doneo je Anhel Di Marija već u devetom minutu karakterističnim udarcem levom nogom van šesnaesterca.

Čileu nije trebalo mnogo da poravna rezultat pošto je već u 21. minutu Ben Brereton izvanredno skočio i savladao Martineza posle odličnog centaršuta sa desne strane.

Pobedu Argentini obezbedio je Lautaro Martinez u 34. minutu pošto je rutinski pripucao loptu u gol nakon odbitka.

Argentina se tako učvrstila na drugom mestu, a naredni meč odigraće u sredu 2. februara protiv Kolumbije, dok će Čile morati da se nakon drugog uzastopnog poraza vadi protiv Bolivije u utorak.

U drugom meču odigranom u noći između četvrtka i petka Luis Suarez je doneo pobedu Urugvaju na gostovanju Paragvaju 1:0.

Napadač madridskog Atletika postigao je u 50. minutu za njega karakterističan gol levom nogom u dalji ugao i omogućio Urugvajcima da prekinu seriju poraza u kvalifikacijama, dok je agonija Paragvaja nastavljena i uz Venecuelu ostaju najgori tim u Južnoj Americi.

Kolo će biti kompletirano večeras utakmicama između Kolumbije i Perua, odnosno Venecuele i Bolivije, dok nas naredno očekuje već u toku sledeće sedmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke