Argentini ne pomaže ni evrogol Mesija, Čile uzeo bod za radost Paragvaja

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 15.06.2021.
08:25
Izvor: Sportske.net

"Gaučosi" samo do remija.

EPA-EFE/ANDRE COELHO
EPA-EFE/ANDRE COELHO

Povezane vesti

Fudbaleri Argentine nisu uspeli da trijumfalno započnu takmičenje u Kopa Americi odigravši 1:1 protiv Čilea u Rio De Žaneiru.

Argentina je imala više od igre u prvom poluvremenu u kojem se svojim reakcijama istakao iskusni čileanski golman Klaudio Bravo.

Bravo je najpre izvrsno reagovao u situaciji jedan na jedan u kojoj se našao Nikolas Gonzales, a odlično je reagovao i u pokušaju Lautara Martineza sa sedam metara.

Nemoćan je ipak bio u 34. minutu zahvaljujući izvanrednom golu Lionela Mesija iz slobodnog udarca, pa su "Gaučosi" zasluženo poveli.

Sa minimalnim vođstvom Argentine otišlo se na poluvreme, a Čile je izjednačio rezultat u 57. minutu.

To je pošlo za rukom Eduardu Vargasu koji je iskoristio odbijenu loptu nakon što je golman Čilea odbarnio penal Arturu Vidalu.

Prethodno je bek Ajaksa Nikolas Taljifiko nesmotreno srušio Vidala i pružio šansu Čileancima da se vrate u meč.

Do kraja meča priliku za ceo plen Argentinci su propustili u 79. minutu kada je udarac Gonzalesa završio malo iznad prečke.

Rezultat se nije menjao pa je meč završen podelom bodova, kojoj se najviše obradovala selekcija Paragvaja koja je opravdala ulogu favorita protiv slabašne Bolivije slavivši sa 3:1.

Paragvajci su do pobede stigli u drugom poluvremenu zahvaljujući preokretu koji su načinili u poslednjih pola sata meča.

Boliviju je do vođstva doveo Ervin Savedra već u 10. minutu sa penala, ali je isključenje njihovog igrača u nadoknadi vremena prvog poluvremena značajno odredilo dalji tok meča.

Golove za Paragvaj u nastavku postigli su Kaku u 62, Romero svega tri minuta kasnije, a tačku na meč postavio je isti fudbaler u 80. minutu potvrdivši pobedu i čelo tabele u grupi A nakon prvog kola.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke