Arnold više ne može sam, Karager moli da mu se pronađe zamena!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 16.03.2023.
12:05
Izvor: Sportske.net

Potrebna mu je konkurencija.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Trent Aleksander-Arnold već godinama nezamenljiv je na poziciji desnog beka u Liverpulu, ali je kvalitet njegov igre drastično opao u ovoj sezoni.

Poznato je da Arnold nije klasičan bek i da se mnoogo bolje snalazi u ofanzivi, ali su defanzivni nedostaci u potpunosti došli do izražaja u tekućoj kampanji. Često je reprezentativac Engleske kumovao kod golova protivnika, a nakon ispadanja iz Lige šampiona od Real Madrida legendarni defanzivac Liverpula Džejmi Karager konstatnovao da je Arnoldu neophodna zamena.

"To što Arnold nema konkurenciju je zabrinjavajuće i za Liverpul i za samog igrača.To ne sme da se nastavi. Koliko je puta samo ove sezone defanzivno zakazao. Nikada nije imao pravu konkurenciju. Jedan od razloga je i taj što je on bio toliko dobar", smatra Karager.

Sada dileme nema, potreban je novi desni bek.

Liverpul je došao do toga da mora da kupi desnog beka. Jirgen Klop neka odluči koliko će biti dobar taj desni bek i koliko će koštati, ali Trentu je potrebna ozbiljna konkurencija. Osvojio je sve, bio fantastičan i uradio sve ono o čemu sam ja mogao da sanjam. Mnogo sam ponosan na njega. Potrebna mu je pomoć. Na kraju sezone, moraće da razmisli i o tome gde je on danas kao desni bek, jasan je Karager.

Legendarni fudbaler je ocenio da je ovo što trenutno pruža najgore od Trenta Aleksandera-Arnolda i za to okrivio Liverpulov stil igre.

“Uvek sam ga branio, jer je igrao za jedan od najboljih timova na svetu, pa je mnogo više napadao nego što se branio. Ali svi znamo da u odbrani nije dovoljno dobar. I mislim da nikada neće biti dovoljno dobar. Pričamo o fudbaleru koji je odigrao 260 utakmica, neće on ne znam koliko sada da se popravi... Kada se Liverpul povuče, kada više nije jedan od najboljih timova na svetu, onda se više braniš. I zato sada gledamo najgoreg Trenta. Ne gledamo njegove vrline u napadu. To je ogroman problem”, nema dileme Karager.

Arnold je prošao Liverpulovu akademciju, debitovao za prvi tim 2016. godine i sa "crvenima" osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke