Arsenal imao 2:0, pa strahovao, majstorija Sake za tri boda

Autor: Milovan Longinov
subota 12.08.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Pobeda Arsenala.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedom su startovali novu sezonu u Premijer ligi, pošto su kao domaćini pobedili Notingem Forest rezultatom 2:1. 

Početak utakmice kasnio je pola sata, zbog problema sa kapijama pa je hiljade navijača ostalo ispred stadiona. 

Arsenal je od samog početka preuzeo inicijativu i napadao, ali je prvu veliku šansu imao Notingem. Džonson se iznenada našao sam ispred Ramsdejla, ali je loše šutirao i propustio veliku šansu. 

Vodeći gol je pao iz prve prave akcije Arsenala, u 26. minutu Martineli je maestralno petom proigrao Nketiju koji je šutirao po sredini, lopta je usput zakačila jednog defanzivca i prevarila golmana Tarnera.

Najlepši momenat na terenu videli smo u 32. minutu, kada je Saliba odložio do Sake, a ovaj sa preko 20 metara pogodio rašlje za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. 

Drugi deo igre bio je znatno manje uzbudljiv, Arsenal se malo uspavao i nije mnogo napadao, ali je tempo potpuno promenjen u 82. minutu posle kontre rezervista Notingem Foresta. Elanga je protutnjao po levoj strani i poslao oštru loptu kroz peterac, a tamo je na pravom mestu sačekao Avonij i pogodio za 2:1.  

Do kraja nije bilo promene rezultata, Forest nije imao snage da se potpuno vrati i ukrade bod, a i Mikel Arteta je momentalno reagovao uvođenjem Gabrijela umesto Martinelija kako bi pojačao defanzivu.

U narednom kolu Arsenal gostuje Kristal Palasu, dok Notingem dočekuje Šefild junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke