Arsenal razbio Brajton za prvo mesto i u nedelju navija za Junajted!

Autor: Milovan Longinov
subota 06.04.2024.
20:29
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Arsenala.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su u gostima ekipu Brajtona rezultatom 3:0 u 32. kolu Premijer lige. 

Strelci za Arsenal bili su Bukajo Saka u 33. minutu iz penala i Haverc u 62. minutu, te Leandro Trosar u 86. minutu. 

Arsenal je imao prvu šansu na utakmici u 13. minutu kada je lepo prošao po desnoj strani i uneo loptu u sredinu, ali je potom gađao pored stative. 

Tri minuta kasnije Arsenal je imao novu šansu, Haverc je proigrao Žezusa koji je bio zamalo neprecizan.

U 31. minutu Lampti je napravio veliku grešku, zakasnio je klizećim startom na loptu i oborio Žezusa, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Saka koji je pogodio za 0:1.

Brajton je najbliži golu bio u finišu prvog poluvremena kada je Enciso gađao sa 20 metara u dalji ugao, ali je Raja sjajnom paradom odbio loptu u korner. 

Arsenal je nastavio da dominira i u drugom poluvremenu, Haverc je u 48. minutu proigrao Žezusa koji je glavom gađao pored stative.

U 62. minutu gosti su došli do drugog gola, Žoržinjo je odradio gotovo sve, ukrao je loptu, potom sa desne strane pronašao Haverca na petercu koji je samo postavio nogu za 0:2.  

Brajton nije delovao da ima snage da na bilo koji način ugrozi Raju i vrati se u ovaj meč, pa je De Zerbi uveo Ansua Fatija, koji je prethodnih mečeva bio van stroja. 

U 86. minutu pobedu Arsenala potvrdio je Trosar, koji je istrčao kontru i sam izašao na golmana i bocnuo za konačnih 0:3. 

Arsenal je tako odradio svoj deo posla, nakon što je ranije danas i Mančester siti kao gost pobedio Kristal Palas, čeka se Liverpul koji u nedelju gostuje Mančester junajtedu. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke