Trosarova "bomba" i rutina Edegarda trgli Arsenal, san "tobždija" i dalje živi!

Autor: Mladen Heleta
subota 20.04.2024.
22:25
Izvor: Sportske.net

Važan trijumf u Vulverhemptonu.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Teška i stresna sedmica je iza fudbalera Arsenala. Izgubili su od Aston Vile i predali prvo mesto na tabeli Premijer lige, potom su ispali od Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona, ali večeras su se trgli, pokazali katakter i ostali u igri za titulu u domaćem prvenstvu.

Izabranici Mikela Artete savladali su Vulverhempton u gostima sa 2:0, u utakmici 34. kola Premijer lige i vratili se na čelo tabele, sa bodom više, ali i mečom više od Mančester sitija, koji je danas igrao polufinale FA Kupa i tamo savladao Čelsi. Liverpul je na -3, uz utakmicu manje.

Nije Arsenal u Vulverhemptonu bio u svom modu, nije dominirao i pritiskao rivala, kao što nas je na to navikao tokom većeg dela sezone, ali je uspeo da iskoristi dva trenutka nepažnje domaćih i reši susret golovima u 45. minutu i 95. minutu. 

Prvi pogodak je pao u poslednjim sekundama prvog poluvremena, koje je to tog momenta bilo za zaborav.

Gabrijel Žezus je uspeo da sačuva loptu posle velike gužve u kaznenom prostoru domaćih, odložio je loptu za Trosara, a Belgijanac je raspalio po njoj iz prve i sa nekih 14 metara je na efektan način poslao u same rašlje, za 0:1.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, Arsenal je apsolutno kontrolisao situaciju, mogao je da ranije sve reši preko Gabrijela Žezusa, Rajsa i Martinelija, ali se rezultat nije menjao sve do 95. minuta.

Tada se Edegrad lepo snašao i zatresao mrežu, posle lepe akcije Rajsa i Haverca, za konačnih 0:2.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke