Artetina tvrđava, London pripada Arsenalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 15.09.2024.
16:56
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Arsenala u gradskom derbiju.

EPA-EFE/DAVID CLIFF
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Povezane vesti

U okviru četvrtog kola Premijer lige ekipa Arsenala je uspela da savlada Totenhem na gostovanju u velikom derbiju Londona, bilo je 0:1. Jedini gol postigao je Gabrijel tokom drugog poluvremena, i to posle prekida. 

Utakmica je bila prilično oštra na obe strane, igralo se uglavom sa posedom Totenhema, Arsenal se sjajno branio i na kraju - odbranio, pa možemo slobodno reći i da je Mikel Arteta fantastično odradio svoj posao i da je nadmudrio svog rivala na klupi Totenhema, Postekoglua. 

Prvo poluvreme nije obilovalo šansama, i jedni i drugi su bili obazrivi pred svojim golom, ali je zato sve prštalo na sredini terena. Sudija je pokazivao kartone kao od šale, čak sedam u prvom poluvremenu što je i rekord Premijer lige za prvi deo utakmice u Premijer ligi. 

Detalj najvredniji pomena bio je u 37. minutu kada je došlo do sukoba Timbera i Vikarija, golmana Totenhema. Vikario je smatrao da se fudbaler Arsenala poneo nesportski i nasrnuo je na njega uhvativši ga za dres, ali su brzo stigli fudbaleri oba tima i rasčistili su sukob.

Od polušansi, možemo izdvojiti udarce Kuluševskog na startu utakmice kada je odbranio David Raja, kao i udarac Haverca kada je Vikario dobro reagovao.  

I posle odmora nije bilo mnogo šansi u prvih 15 minuta, a onda u 64. minutu gol u mreži Totenhema. 

Bukajo Saka je poslao fantastičan centaršut iz kornera, Gabrijel je bio najviši u skoku i zakucao je loptu u mrežu za 0:1!

Trosarov pocepani dres je jedan od dokaza koliko je prštalo na sredini terena, a Arsenal se svesno povukao nazad. Neretko smo viđali i situacije kada bi napadači gostiju bili na 30 metara od svog gola, pa je jasno bilo da će Totenhem imati težak posao da probije "bunker". 

Zbog toga je i Totenhem izgledao bezidejno, Postekoglu je morao da krene na sve ili ništa u poslednjih desetak minuta, pa je ušao Verner umesto veznog fudbalera Medisona, a Arteta je ubacio Žezusa i Sterlinga umesto Trosara i Martinelija, hteo je svežinu u napadu kako bi ugrozio gol Totenhema iz kontri. 

Ipak, praktično ništa se nije dešavalo, domaći su kružili i kružili, svaki centaršut koji bi uputili centralni defanzivci Arsenala bi bez problema rešili u svoju korist, pa je ostalo 0:1.  

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nwameri
Sunday, 15.09.2024
17:06

kaze nije bilo ozbiljnijih prilika u prvom poluvremenu,kukuu moglo da padne par komada do 20og minuta😂