Vila "nokautirala" Arsenal, novi obrt u šampionskoj trci, sad se Siti pita!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 14.04.2024.
19:28
Izvor: Sportske.net

Aston Vila "gazi" ka Ligi šampiona.

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Kakav dan u Premijer ligi!

Nakon što je Liverpul danas na Enfildu izgubio od Kristal Palasa sa 1:0, poraz je u derbiju 33. kola doživeo i Arsenal, kog je u Londonu savladala sjajna Aston Vila rezultatom 2:0.

To znači da je Mančester siti veliki pobednik ovog kola, juče je deklasirao Luton, a danas dočekao kikseve velikih rivala u šampionskoj trci i sa treće se probio na prvu poziciju sa 73 boda. Arsenal i Liverpul su ostali na po 71 bodu, tako da će se u nastavku sezone branilac titule pitati za sve, a ima i najlakši raspored.

Aston Vila je učvrstila četvrto mesto sa 63 boda i sve je bliža Ligi šampiona, što će biti potpuno zasluženo.

Prvo poluvreme na "Emiratima" bilo je "brutalno" kvalitetno, prštalo je na sve strane i prosto je neverovatno kako nije bilo golova.

Arsenal je, naravno, imao više od igre, pokušavao je da rivala "slomi" kroz posed i brzi tempo, a prvu ogromnu priliku stvorio je u 11. minutu, kada je Haverc tukao iz idealne pozicije sa leve strane, a Emilijano Martinez sjajno odbranio.

Nastavio je Arsenal da pritiska, Vila je kako je vreme odmicalo postajala opasna iz tranzicije i u 39. minutu su je milimetri delili od vođstva.

Štoper domaćih Gabrijel je napravio veliku grešku i omogućio Votkinsu da izađe sam pred golmana Raju, tukao je engleski napadač, Španac je već bio savladan, ali je domaće spasila stativa.

Već u sledećem napadu je viđena još bolja šansa na drugoj strani. Trosar je potpuno neometan šutirao sa četiri metra od gola, a Martinez je upisao jednu od najboljih intervencija u sezoni i podsetio na onu odbranu iz finala Mundijala u Kataru u 123. minutu. Ovo je prosto morao da bude gol!

Drugo poluvreme je počelo u malo drugačijem ritmu, domaćin je i dalje pokušavao da nađe način da probije "bedem" ekipe iz Birmingema, ali je dosta teže dolazio u pozicije za neki kvalitetan završni pas, dok su izabranici Unaja Emerija ponovo bili izuzetno opasni kad god bi se približili protivničkom šesnaestercu.

U 62. minutu je viđena jedna nesvakidašnja situacija i zaista je neshvatljivo kako Aston Vila tada nije dala gol. Tilemans je poslao pravi "projektil" sa distance, a lopta je najpre udarila u prečku, pa u stativu i na kraju je pala na gol-liniju i odbila se u polje.

Pao je Arsenal u drugom delu nastavka, Vila je bila sve bolja i bolja, "mirisalo" je da može do pogotka i došla je do njega u 84. minutu, kada je Bejli na drugoj stativi samo plasirao loptu u mrežu, posle oštrog pasa Dinja sa leve strane, za 0:1.

Taj pas je bio namenjen Pau Toresu, koji je promašio loptu u petercu i ispostavilo se da je to bila sjajna stvar za goste.

Samo tri minuta kasnije je Arsenal doživeo klasičan "nokaut". 

Tilemans je presekao pas na svojoj polovini i poslao idealnu loptu u prazan prostor, Votkins je krenuo sam ka golu, izdržao je na leđima duel sa Smit Rouom, izašao sam pred Raju i majstorski ga matirao, za 0:2.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke