Bajern se probudio u Londonu, buran finiš, Saka pobesneo na sudiju!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.04.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Utakmica koja obećava uzbudljiv revanš u Minhenu!

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, Arsenal i Bajern su večeras na londonskom ''Emirejtsu'' igrali nerešeno, 2:2, pa je teško reći ko je bliži plasmanu u polufinale uoči revanša koji je na programu za osam dana u Minhenu.

Prvo poluvreme je bilo prilično zanimljivo i sadržajno. Nošen podrškom sa tribina, Arsenal je bolje započeo utakmicu i već posle 12 minuta igre ''tobdžije'' su uspele da povedu.

Dugo je trajala akcija domaćeg tima, na kraju je Bukajo Saka najpre izbegao ofsajd zamku, probio je po desnoj strani, a zatim je na asistenciju Bena Vajta sa oko 12-13 metara pogodio donji desni ugao gola golmana Nojera - 1:0!

Samo šest minuta je potrajalo to vođstvo Arsenala, a odgovor Bajerna je usledio posle velikog nesporazuma golmana Raje i defanzivaca domaćeg tima. Raja je nepotrebno istrčao čak oko 40 metara od svog gola kako bi prihvatio loptu ispucanu iz kaznenog prostora Bajerna. Međutim, Gebrijel je pre njega došao do te lopte i kao da ga je Raja zbunio svojim istrčavanjem, pa je otišao u levu strani i onda pogrešio u dodavanju. Gosti to munjevito kažnjavaju, Gorecka je u kaznenom prostoru Arsenala pronašao Gnabrija koji sa oko 7-8 metara šalje loptu iza leđa golmana Raje - 1:1.

Ovaj gol je povratio samopouzdanje ekipi Bajerna koja posrće ovog proleća u Bundesligi, ali koja je večeras zaigrala bolje i u 32. minutu je stiga do preokreta. Saliba je prethodno napravio prekršaj nad Saneom u kaznenom prostoru domaćih i sudija Niberg je pokazao na belu tačku.

Siguran egzekutor jedanaesterca bio je Hari Kejn koji pogađa za 1:2.

Samo tri miniuta kasnije mogao je Bajern i do ubedljivijeg vođstva, ali je Sane posustao u ključnom momentu u brzom kontranapadu koji je istrčao od centra terena. Na ulasku u kazneni prostor stigao ga je Ben Vajt i odličnim startom sprečio Sanea da uputi udarac ka golu.

U poluvremenu je Mikel Arteta ostavio Kiviora u svlačionici i na teren poslao Zinčenka, ali pravi efekat u igri Arsenala osetio se tek kada je posle dvadeset minuta igre u drugom delu igre na teren poslao Trosara i Gabrijela Žezusa umesto Martinelija i Žorginja.

Upravo su Žezus i Trosar režirali izjednačenje na 2:2, Brazilac je posle odličnih drublinga bio u ulozi asistenta, a Trosar je sa petnaestak metara pogodio mrežu!

Usledio je mirniji period igre sve do ulaska u 90. minut meča, kada je Kingsli Koman sa oko pet metara šutirao kroz noge golmanu Raji, ali je stativa spasila ''tobdžije'' poraza!

Poslednje sekunde nadoknade vremena donele su spornu situaciju u kaznenom prostoru Bajerna,kada je Saka pao posle kontakta sa Nojerom, ali za švedskog sudiju to nije bio penal, jer je verovatno smatrao da je Saka namerno želeo da iznudi taj kontakt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke