Arsenal dao dva, mogao još toliko - "Tobdžije" posle dve godine među četiri!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.12.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Neki novi Arsenal.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala savladali su Vest Hem na "Emirejtsu" sa 2:0 (0:0) u duelu 17. kola Premijer lige.

Potpuna kontrola utakmice od strane ekipe Mikela Artete. Arsenal je delovao zrelo spram bledog Vest Hema koji je praktično bio bezopasan.

Već u prvom poluvremenu, "tobdžije" su mogle do prednosti, ali Lukas Fabijanski je maestralnom odbranom prozreo Kirana Tirnija. Bilo je šansi za Lakazeta, Saku, Martinelija...

Poslednjepomenuti je odmah po otvaranju drugih 45 minuta utakmice postigao pogodak za vođstvo svog tima. Lepo je utrčao sa levog krila i pogodio suprotan ugao gola Fabijanskog. Lako je prednost mogla da bude veća s obzirom na to da je Vest Hem ostao bez Coufala koji je zaradio drugi žuti karton posle starta nad Lakazetom u kaznenom prostoru.

Jedna od fudbalskih kletvi, koja je doduše, više puta pobijena kaže da igrač nad kojim je načinjen penal ne bi trebalo isti da izvodi. Lakazet je bio uveren u sebe, ali isto tako i Fabijanski koji je pročitao slab udarac Francuza i održao nade svog tima.

No, one nisu mogle biti prevelike, jer Vest Hem niti je pretio, niti je bio ravnopravan po brojnosti. Sudbinu "čekićara" na ovoj utakmici zapečatio je Emil Smit-Rou posle kontranapada i lepog pogotka sa ivice šesnaesterca u 90. minutu.

Arsenal je tako pretekao svog večerašnjeg rivala na tabeli i tako su četvrtoplasirani tim Premijer lige posle dve godine bez vrha! Ko bi rekao, ha?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke