Arsenal dao tri, računa se samo jedan, Lester se provukao, Kontea čeka paklen posao!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.11.2021.
16:57
Izvor: Sportske.net

Odigrane su još tri utakmice 11. kola Premijer lige.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Arsenal je pobedio Votford rezultatom 1:0, Konte je na debiju sa Totenhemom u Premijer ligi odigrao bez golova na "Gudisonu", dok su Lids i Lester remizirali rezultatom 1:1.

Arsenal je krenuo ofanzivno od samog početka, a već u sedmom minutu pogodak je postigao Saka, ali je on poništen zbog ofsajda. Novu veliku priliku da povede Arsenal je imao u 36. minutu, ali je Obamejanog penal pročitao Ben Foster i sprečio ga da postigne pogodak. 

Arsenal je otpor gostiju uspeo da slomi posle nove sumnjive situacije, Majtlend-Najls je presekao loptu, usput oborio igrača Votforda, u nastavku akcije pogodio je Smit Rou, ali sudija nije svirao faul za gostujući tim. 

Rafinja je nastavio svoju čudesnu seriju, pošto je u 26.  minutu maestralno izveo slobodnjak i iznenadio Šmajhela za 1:0. Međutim, tek što su krenuli sa centra, gosti su odmah izjednačili. Posle duge lopte, Barns je odlično prošao po levom boku i pogodio same rašlje za 1:1. 

Lids je dominirao, stvarao šanse i bio bolji tim, a Lester je to umalo kaznio. U 67. minutu gosti su postigli pogodak, ali je VAR signalizirao ofsajd poziciju Ademole Lukmana. 

Antonio Konte nije mogao da bude zadovoljan izdanjem svoje ekipe na svom debiju u Premijer ligi. Totenhem je teško dolazio do šansi, doduše nije ni Everton bio mnogo bolji rival. Totenhem je najbliži golu bio u finišu prvog poluvremena kada je Kejn pronašao Regilona, ali je Španac bio neprecizan. 

Još jedno uzbuđenje videli smo u 65. minutu kada je Ljoris oborio protivničkog igrača u svom šesnaestercu, sudija je najpre pokazao na belu tačku, ali je VAR intervenisao za promenu te odluke. 

Konte je probao izmenama da promeni ritam i igru svoje ekipe, uveo je  Doertija i Lo Selsa umesto Regilona i Lukasa, potom i Ndombelea umesto Sona. Upravo je Lo Selso imao najbolji pokušaj i to u 89. minutu, ali je bio za malo neprecizan. 

Everton je u nadoknadi vremena ostao sa igračem manje, Holgejt je tek što je ušao preoštro startovao i zasluženo zaradio isljučenje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke