Arsenal ispao i iz FA kupa, Liverpul kaznio promašaje!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.01.2024.
19:25
Izvor: Sportske.net

Nastavljena kriza ''tobdžija''.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Derbi treće runde FA kupa odigran je večeras na ''Emirejtsu'', gde je Liverpul kao gost savladao ekipu Arsenala sa 2:0 i izborio plasman u šesnaestinu finala.

Ako računamo i Premijer ligu, ovo je treći uzastopni poraz Arsenala koji osim što je pao na četvrto mesto u Premijer ligi, sada eliminisan i iz FA kupa i nalazi se u sve ozbiljnijoj rezultatskoj krizi.

Arsenal je večeras samo tokom prvog poluvremena igrao svoju igru. Počelo je velikom prilikom za Nelsona, a neverovatno je šta je u 11. minutu promašio Edegard, koji je sa oko jedanaest metara, iz idealne pozicije pogodio prečku!

Veliku priliku imao je i Haverc posle kornera sa desne strane, ali je lopta koju je zahvatio glavom završila zamalo pored gola.

A onda, 44. minut meča, Haverc je ušao u kazneni prostor gde je imao dovoljno vremena da se odluči za šut ili asistenciju Edegardu, na kraju je šutirao, ali je to učinio traljavo, slabo, pravo u golmana Alisona.

Sve ove promašaje ''tobdžija'' mogao je da kazni Aleksander-Arnold u 45. minutu, ali je sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku! 

To je bila najava bolje i konkretnije igre Liverpula u drugom poluvremenu. Gosti su preuzeli inicijativu, a u 54. minutu Darvin Nunjez je iskosa sa leve strane uspeo da se izbori za šut, međutim lopta je završila pored leve stative Remsdejlovog gola.

Novu veliku priliku za Liverpul imao je Luis Dijaz u 78. minutu, odlično je šutirao u donji desni ugao, ali je golman Remsdejl još bolje intervenisao. Usledio je korner za goste posle kog je Diogo Žota pogodio prečku sa desetak metara.

Pritisak Liverpula je postajao sve snažniji, Arsenal je bio pritisnut u svoj kazneni prostor i u 81. minutu mreža ''tobdžija'' se zatresla. Aleksander-Arnold je uputio odličan centrašut u kazneni prostor, Jakub Kivior je zahvatio loptu glavom, ali umesto da otkloni opasnost, poslao ju je u sopstvenu mrežu - 0:1.

Arsenal je do kraja pokušavao da stigne do izjednačenja, krenuo je na sve ili ništa, što je gostima ostavilo više prostora za kontranapade. Iz jedne takve kontre Liverpul je stigao i do drugog gola preko Dijaza koji preciznim udarcem iskosa sa desne strane pogađa za konačnih 0:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke