Arsenal je "živ", očajni Čelsi pao na "Emiratima"!

Autor: Mladen Heleta
utorak 02.05.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Trka za titulu još traje.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala vratili su se na prvo mesto engleske Premijer lige.

Oni su večeras pobedili Čelsi sa 3:1 u londonskom derbiju u sklopu 34. kola, pa imaju 78 bodova, dva više od Mančester sitija, ali i dva meča više.

Tim Mikela Artete je morao da dobije ovaj duel kako bi ostao u šampionskoj trci sa zahuktalim Sitijem, a rival kao što je posrnuli Čelsi mu je došao kao "kec na deset" da povrati poljuljano samopouzdanje.

Čelsi je upisao četvrti uzastopni poraz u ligi i nalazi se na užasnom 12. mestu sa 39 bodova. Da jesenas nije stekao značajan kapital, sada bi ga gledali u borbi za opstanak.

Arsenal je krenuo žestoko od samog starta i nije mu trebalo puno vremena da probije katastrofalne "plavce". Igrao se 18. minut kada su domaći izveli fantastičnu timsku akciju, a ona je završena pasom Džake i "projektilom" Odegarda sa 15 metara, koji je uz pomoć prečke završio u mreži, za 1:0.

U 31. minutu je isti tandem kreirao drugi pogodak "tobdžija". Džaka je poslao pas sa leve strane, a Odegard je ostao nedopustivo sam na 11 metara od gola. Usledio je precizan šut Norvežanina sa 11 metara levom nogom i gol za 2:0.

Čelsi je nokautiran tri minuta kasnije, kada se Gabrijel Žezus najbolje snašao u konfuziji koja je nastala u petercu i matirao Kepu, za 3:0.

U nastavku je Čelsi uspeo da ublaži poraz preko mladog Madueke u 65. minutu. Kovačić mu je poslao sjajan pas i bukvalno ga spojio sa golom, a on se odlično snašao u šesnaestercu i pogodio mrežu za 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke