Ludi finiš na ''Emirejtsu'', VAR i Rajs presudili Junajtedu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.09.2023.
19:32
Izvor: Sportske.net

Derbi doneo dosta uzbuđenja, pogotovo u finišu meča.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Četvrto kolo engleske Premijer lige obeležio je derbi na ''Emirejtsu'', gde je Arsenal dočekao ekipu Mančester junajteda.

Meč je završen rezultatom 3:1 u korist ''tobdžija'', a malo je nedostajalo da sve bude obrnuto!

Kako god, Arsenal je i dalje neporažen, ima 10 bodova na petom mestu na tabeli, a Junajted četiri manje na 11. poziciji.

Mogle su ''tobdžije'' već u 13. minutu do vođstva, kada je Martineli centrirao sa leve strane, lopta se zatim od dvojice gostujućih igrača odbila do Haverca koji veoma loše reaguje i neočekivana prilika je propala.

Kazna za taj promašaj usledila je u 27. minutu, kada je Markus Rašford doveo Junajted u vođstvo! Pola posla je obavio Eriksen koji je osvojio loptu na svojoj polovini, a onda je poslao ka Rašfordu koji je protutnjao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i poslao loptu u levi ugao gola golmana Ramsdejla - 0:1!

Samo minut kasnije Arsenal je odgovorio - Martin Edegard, 1:1!

Enketija i Martineli su lepo kombinovali po levoj strani, usledila je asistencija za Edegarda u ''srce' kaznenog prostora, odakle Norvežanin šalje loptu u mrežu i donosi izjednačenje ''tobdžijama''!

Finiš prvog poluvremena protekao je u inicijativi Arsenala, ali je Junajted izdržao pritisak, ostalo je 1:1 posle prvih 45 minuta.

Na nova velika uzbuđenja se čekalo nekih 14 minuta u drugom poluvremenu. Tada je Haverc silovito ušao u kazneni prostor gostiju, Van Bisaka ga je zakačio i sudija Tejlor je pokazao na belu tačku. Ipak, usledila je provera u VAR sobi, Tejlor je morao da pogleda i snimak, posle čega je - poništio prethodnu odluku, ništa od penala za Arsenal, jer je procenjeno da je Haverc inicirao kontakt sa Van Bisakom.

Novu pometnju u odbrani Arsenala napravio je Rašford u 72. minutu, probio se u kazneni prostor uz gol-aut liniju, pokušao da pošalje loptu u peterac, ali su domaći uspeli da zbiju redove i otklone opasnost.

Rašford je i posle toga predstavljao najveću opasnost po gol Arsenala, imao je još par obećavajućih ataka sa leve strane, ali opet bez prave završnice.

U 81. minutu Bukajo Saka je na drugoj strani imao odličnu priliku, pogodio je Onanu koji je refleksno reagovao, tačnije kolenom je na gol-liniji zaustavio tu loptu i sačuvao svoju mrežu u ovoj situaciji!

Rasplamsala se borba u fnišu meča, kao da su i jdni i drugi čuvali energiju sa poslednjih desetak minuta, a veliko slavlje navijačima Junajteda doneo je Garnaćo u 89. minutu!

Ipak, kratko je trajalo, jer je njegov gol poništen posle provere u VAR sobi. Razlog - minimalni ofsajd u kom se nalazio fudbaler gostiju, kada je pobegao defanzivcima Arsenala i izbio sam ispred golmana Ramsdejla.

Usledilo je osam minuta nadoknade vremena, a na isteku petog, Deklan Rajs je doneo pobedu ''tobdžijama''. Sve se dogodilo posle dvanaestog kornera za domaće, Deklan Rajs je primio loptu na grudi, na drugoj stativi, gađao bliži ugao i savladao Onanu - 2:1

Ni to nije bilo sve!

Igrao se već 11. minut nadoknade, a tačku je posle kontre domaćih stavio Gabrijel Žesus koji postavlja konačnih 3:1 za Arsenal!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke