Arsenal nadigrao i Čelsi i opet pokazao da je kalibar za titulu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.11.2022.
14:53
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda u gradskom derbiju.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su na "Stamford Bridžu" ekipu Čelsija rezultatom 1:0 u derbiju 15. kola Premijer lige.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, Čelsi je bio potpuno bezopasan i bez pravog udarca ka golu Ramsdejla, dok je sa druge strane Arsenal bio konkretniji i imao jednu veliku priliku. Martineli je centrirao sa levog boka, a Žezus glavom sa pet metara gađao pored stative.

Arsenal je nastavio da stvara šanse i u drugom poluvremenu, u 62. minutu Mendi je zaustavio Žezusa, ali je već u narednom napadu gostujući tim poveo. Saka je izveo korner, a Gabrijel je samo skrenuo loptu u mrežu za 0:1.

Grejem Poter je odmah reagovao dvostrukom izmenom, Broja i Galager su zamenili Obamejanga i Havereca koji su bili potpuno odsečeni i bezopasni u napadu. Kako ni to nije mnogo promenilo odnos snaga, Poter je uveo i Kovačića i Pulišića, ali je Arsenal danas bio odličan. 

Čelsi je imao samo pet udaraca i samo jedan u okvir gola, što pokazuje koliko je odbrana Arsenala ponovo bila na nivou. 

Arsenal je iz kontri mogao potpuno da dotuče Čelsi, ali je u najboljoj šansi Odegard šutirao preko gola. 

U nadoknadi vremena videli smo još malo čarki, Čaloba i Džaka su se sukobili posle jednog duela, došlo je do gužve i guranja, ali bez crvenih kartona.

Arsenal je potpuno zasluženo osvojio nova tri boda i zadržao lidersku poziciju sa čak 34 boda, dva više od Mančester sitija i čak 13 više od Čelsija, koji je pao na sedmu poziciju i jasno je da će se žestoko boriti za plasman u top 4.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke