Arsenal posustaje pred meč sezone, da je Totenhemu Siti svako kolo...

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.02.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Siti sutra ima priliku da se približi na tri boda, uz meč više.

EPA-EFE/Daniel Hambury
EPA-EFE/Daniel Hambury

Povezane vesti


Fudbaleri Arsenala remizirali su sa Brentfordom na "Emirejtsu" 1:1 (0:0) u okviru 23. kola Premijer lige.

Niko nije očekivao poraz od Evertona u prošlom kolu, ovaj remi protiv kvalitetnog rivala kao što je Brentford nije iznenađujući, ali prednost Arsenala u odnosu na Mančester siti se topi i to pred međusobni duel u sredu...

Sam je Ajvan Toni mogao da postane apsolutni hit dana u Premijer ligi ove subote. Ali, da li se kladio u svoje promašaje ili ga jednostavno nije htelo... Šalu na stranu, ali Toni je imao nekoliko izvanrednih prilika da obezbedi Brentfordu pobedu na "Emirejtsu"i to u prvom poluvremenu, no ništa od toga nije iskoristio...

Bolje šanse imali su gosti. Toniju se priključio i Ben Mi u situaciji kada je mogao da postigne pogodak i lako je "tobdžijama" mogao da se ponovi scenario iz Liverpula od prošlog vikenda.

Da je kazna u fudbalu surova, potvrđeno je i ovog popodneva. U nedostatku energije u napadu Arteta na teren ponovo šalje zimsko pojačanje Leandra Trosara umesto Gabrijela Martinelija, a ovaj mu to vraća posle samo četiri minuta. Akcija na desnoj strani, Edegor proigrava Saku koji dobija duel sa Jansenom i šalje pas na drugu stativu gde Trosar otvara stopalo i donosi vođstvo. Bilo je to nezasluženo, ali prednosti se u zubi ne gleda... No, Brentford je ipak uspeo do gola i to baš preko Ajvana Tonija. Posle gužve nakon prekida i "glavometa", Toni  smešta loptu u praznu mrežu pošto je prethodno "proplivao" Aron Ramzdejl.

Sada više niko ne govori o Lesterovom ispadanju u Čempionšip. Ni ovog puta nije krenulo idealno za "lisice", imali su spram sebe teškog protivnika u vidu Totenhema koji je prošle sedmice savladao Mančester siti. 

Tim Antonija Kontea je poveo preko Rodriga Bentankura u 14. minutu, a potom je krenuo da igra i Lester. Lopta posle odbitka nakon prekida stiže do Namplejsa Mendija koji šalje projektil u bliži ugao iz nimalo lake pozicije. Može ovaj gol ići i na dušu Frejzera Fostera, ali činilo se da je bio zaklonjen. No, to ne umanjuje majstorstvo Mendija.

Sve se to dogodilo u prvih 23 minuta igre, a u 25. sledi preokret. Greška na sredini terena, dezorjentisani Dajer koji nikoga ne čuva i laka realizacija Džejmsa Medisona. Od tog momenta, Totenhem se raspao... Keleči Ihenačo pred odmor postavlja 3:1, a nakon što mu je četvrti gol poništen posle intervencije VAR-a, tim Brendana Rodžersa preko Harvija Barnsa dolazi do vrlo ubedljive prednosti.

Fudbaleri Vulverhemptona preokrenuli su u duelu sa Sautemptonom na "Sent Merisu" i pobedili sa 1:2.

Činilo se da će "sveci" imati olakšan posao nakon vođstva posle gola Karlosa Alkaraza, te crvenog kartona koji je dobio Mario Lemina u 27. minutu. Međutim, "vukovi" se nisu predavali i preko autogola Jana Bednareka u 57, a zatim i odlične realizacije Žoaa Pedra u 88. minutu, stižu do velika tri boda.

Fulam je golovima Vilijana, koji je briljantno pogodio u 17. minutu iz vrlo teške pozicije i Solomona, posle kontre u finišu, savladao Notingem Forest na "Krejven kotidžu" sa 2:0. Aleksandar Mitrović je igrao do 85. minuta, imao je svoje prilike, jednu koja se izdvaja sredinom prvog dela igre, ali nije uspeo da se upiše.

Kristal Palas i Brajton su odigrali 1:1. Gosti su poveli preko Marša u 63. minutu, a potom je izjednačio Tompkins sedam minuta kasnije.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke